avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1020 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executorul judecatoresc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executorul judecatoresc

Parintii mei au divortat, si s-a stabilit prin tranzactie la judecatorie ca tatal meu, pe numele caruia este apartamentul, sa-l vanda in 3 luni, iar suma primita sa se imparta in doua. In septembrie, acest termen va expira, iar tatal meu nu vrea sa-l vanda. La expirarea termenului, am vrea sa apelam la un executor judecatoresc, insa tatal vrea sa plece in strainatate, probabil pentru a nu fi nevoit sa vanda apartamentul. Intrebarea mea este, ce se poate face in lipsa lui? Se poate vinde apartamentul in lipsa lui?
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 21:38, 15 August 2010
Depinde ce zice in hotararea judecatoreasca.
Hotararea consta in faptul ca tatal trebuie sa vanda apartamentul in termen de 3 luni (termenul expira pe 1 septembrie), iar banii sa se imparta in doua.
Puteti solicita prin executor judecatoresc punerea in executare silita a respectivei hotarari....
Astfel, apartamentul se va vinde prin licitatie publica si banii se vor imparti asa cum se zice in hotarare.
deci se poate vinde chiar daca el e plecat in alta tara?
Este necesar sa declansati procedura de executare silita,chiar daca tatal pleaca in strainatate.

Alte discuții în legătură

Probleme partaj succesoral Cat Black Cat Black Buna ziua, Scuzati pentru deranj dar am si eu o nelamurire...am avut un proces de partaj succesoral cu sora mea si l-am incheiat printr-o ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa 30 de ani violetblue violetblue Parintii mei au divortat in urma cu 30 de ani. Tot atunci au obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie ca apartamentul detinut in comun sa fie ... (vezi toată discuția)
Probleme cu partajul bunurilor, despre executorul judecatoresc Ionut1812 Ionut1812 Buna ziua. Ma numesc Ionut si parintii mei au divortat si sunt momentan implicati in procesul de partajare a bunurilor. Ei au semnat o intelegere acum vreo 2 ... (vezi toată discuția)