avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj dupa 30 de ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj dupa 30 de ani

Parintii mei au divortat in urma cu 30 de ani. Tot atunci au obtinut o hotarare judecatoreasca definitiva si executorie ca apartamentul detinut in comun sa fie scos la licitati si suma sa fie impartita. dar s-au razgandit si tatal meu a ramas in aparatament angajandu-se sa ii plateasca mamei o anumita suma. Mama considera si acum ca nu a primit suma cuvenita (era perioada cu inflatia galopanta), tata ar vrea sa intre in legalitate si sa vanda. Cum se poate rezolva aceasta situatie? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: violetblue , utilizator 20:34, 28 Noiembrie 2018
Dreptul de a cere executarea silita in temeiul oricarui titlu executor se prescrie prin implinirea unui termen de 3 ani, deci părinţii dvs. trebuia să vândă şi să-şi împartă banii în termen de 3 ani de la data de când hotărârea a devenit definitivă şi irevocabilă.
mama dvs. a renunţat oficial la dreptul ei, la notar şi casa a rămas pe numele tatălui? Dacă e aşa, tatăl poate vinde fără probleme. dacă însă casa e pe numele amândorura, mama poate emite pretenţii, se poate face partaj şi acum, partajul nu depinde de data divorţului.
Multumesc! Mama nu a renuntat la notar. Trebuie deschis un nou proces la partaj daca mama nu merge la notar?
Se pot înţelege şi fără proces.Procesul de partaj durează foarte mult, trebuie să plătească experţi, care costă foarte mult.Dacă se înţeleg cumva şi mama e mulţumită, poate semna la notar renunţarea.
Ce scrie in hotărârea de partaj? Care este modalitatea de Partajare? Din câte am înțeles s a făcut partaj, atunci problema ar fi doar de executare sau radierea sultei
Exista hotararea de partaj, Scrie ca apartamentul se vinde la licitatie si suma se imparte 50-50.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente pentru vanzare apartament PlopeanuM PlopeanuM Buna ziua In urma cu un an parintii mei au divortat. Au un apartament pe care nu il mai utilizeaza nici unul dintre ei si nu este in chirie sau altceva. ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament wiley_boss88 wiley_boss88 Buna seara. Am si eu urmatoare problema la care as dori ajutor din partea dumneavoastra Parinti mei sau despartit in urma cu 5 anii ,iar dupa divort mama cu ... (vezi toată discuția)
Divort la notar - neintelegere partaj bunuri imobiliare amir10 amir10 Buna ziua, Pe 21 august, am divortat la notariat de comun acord in luna august (avem si un copil de 2 ani care a ramas in ingrijirea mea). Ne-am inteles ... (vezi toată discuția)