avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documente pentru vanzare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documente pentru vanzare apartament

Buna ziua

In urma cu un an parintii mei au divortat. Au un apartament pe care nu il mai utilizeaza nici unul dintre ei si nu este in chirie sau altceva. Este complet gol apartamentul.

Ce acte trebuiesc factute pt a putea sa punem la vanzare apartamentul respectiv?

Trebuie facut partaj? Mentionez ca nu a fost facut partaj.

Mama este cu bunica, iar tatal meu este la casa parinteasca. Sunt in localitati diferite.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 19:54, 14 Martie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai simplu să-l vândă împreună și să împartă banii la notar(prin notar). Nu ar mai cheltui o groază de banii cu partajul.
Dacă nu se înțeleg să-l vândă împreună, atunci rămâne varianta partajului.
Buna ziua

Asta ar fi o varianta buna in cazul in care ar vrea amandoi acest lucru. Nu stiu daca ii conving sa faca asta.

Daca nu reusesc sa ii conving trebuie partaj? Cat ar costa? Aproximativ.

Ce documente trebuiesc pt a putea vinde apartamentul?

Va multumesc
Prin partaj nu ii puteti convinge, partajul e intre ei, pot face ce vor si cum vor cu bunul lor. Vrea vreunul dintre ei sa vanda?
Divortul nu schimba coproprietatea parintilor dvoastra asupra apartamentului. Ca atare o vanzare a acestuia in acest moment ar necesita semnatura ambilor. Banii le revin lor si si-i vor imparti dupa cum considera.
Pe de alta parte, la disparitia fizica a oricaruia dintre ei, dvoastra (singur sau impreuna cu eventualii frati) veti intra, prin mostenire/succesiune in coproprietate cu parintele ramas in viata. Din cauza divortului, acesta nu mai are drept la mosteniri dupa moartea fostului sot.
Buna ziua

Amandoi vor sa vanda apartamentul.

Mama dorea sa faca partaj ca sa nu fie o neantelegere atunci cand se impart banii. Apartamentul este pe numele tatalui meu.

Tata nu doreste partaj.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Probleme la vanzarea unui apartament mariuscostel mariuscostel O alta problema destul de grava....mama mea este despartita din anul 1992 de tatal meu.Cand s-au despartit fiecare si-a cumparat cate un apartament.mama a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare ruxandraburcea ruxandraburcea Buna ziua. Am o intrebare care ma macina de ceva timp incoace. Mama mea doreste sa vanda apartamentul in care locuim akuma ca sa ne mutam in alta parte. Aici ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)