avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documente pentru vanzare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documente pentru vanzare apartament

Buna ziua

In urma cu un an parintii mei au divortat. Au un apartament pe care nu il mai utilizeaza nici unul dintre ei si nu este in chirie sau altceva. Este complet gol apartamentul.

Ce acte trebuiesc factute pt a putea sa punem la vanzare apartamentul respectiv?

Trebuie facut partaj? Mentionez ca nu a fost facut partaj.

Mama este cu bunica, iar tatal meu este la casa parinteasca. Sunt in localitati diferite.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 19:54, 14 Martie 2016
Multumesc mult!

Cu stima
Dacă ap e cumpărat în timpul căsătorieii scrie ceva despre asta în act- fie ca tatal e casatorit sau nu. Dacă scrie ca e casatorit( era când a cumpărat) nu va putea vinde singur. Dacă vinde, actul e anulabil. Vedeți ce scrie exact în act.
Nu are sens ca mama sa dea banii pt un partaj, se prezintă amândoi când se vinde, se lichidează regimul matrimonial, vând impreuna și fiecare fost sot va primi banii pt cota sa în contul sau.
Am recitit si am vazut ca am inteles eu gresit: si tatal vrea sa vanda dar nu doreste partaj. Ca atare, asa cum a sugerat si dna moderator, solutia simpla este vanzarea de comun acord. Referitor la modul de incasare, acesta ar putea fi supervizat de catre notar, reflectandu-se in actul de vanzare-cumparare redactat de catre acesta din urma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la vanzarea unui apartament mariuscostel mariuscostel O alta problema destul de grava....mama mea este despartita din anul 1992 de tatal meu.Cand s-au despartit fiecare si-a cumparat cate un apartament.mama a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare ruxandraburcea ruxandraburcea Buna ziua. Am o intrebare care ma macina de ceva timp incoace. Mama mea doreste sa vanda apartamentul in care locuim akuma ca sa ne mutam in alta parte. Aici ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)