avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Documente pentru vanzare apartament
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Documente pentru vanzare apartament

Buna ziua

In urma cu un an parintii mei au divortat. Au un apartament pe care nu il mai utilizeaza nici unul dintre ei si nu este in chirie sau altceva. Este complet gol apartamentul.

Ce acte trebuiesc factute pt a putea sa punem la vanzare apartamentul respectiv?

Trebuie facut partaj? Mentionez ca nu a fost facut partaj.

Mama este cu bunica, iar tatal meu este la casa parinteasca. Sunt in localitati diferite.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters257745 , utilizator 19:54, 14 Martie 2016
Nu face diferenta daca fac partaj inainte pe apartament sau dupa pe bani, e tot aia. Trebuie sa se inteleaga la partea fiecaruia si impart banii in consecinta.
Nu inteleg..cum e pe numele tatalui? A fost dobandit de acesta INAINTE de casatorie?
Deci oricum ar fi trebuie facut partaj?

Multumesc
Pai pe contractul de vanzare cumparare apare doar numele tatalui meu. El fiind casatorit cu mama atunci cand au luat apartamentul.

Multumesc
Asa cum par a sta lucrurile, tatal ar putea sa-l vanda singur, oricand. Mama dvoastra trebuie sa declanseze partajul. In urma partajului tatal poate pastra apartamentul contra unei sulte (jumatate din valoarea de piata) platibila mamei dvoastra. Daca nici acesta nu mai vrea sa-l pastreze, se scoate la vanzare prin licitatie iar banii obtinuti se impart.

Alte discuții în legătură

Probleme la vanzarea unui apartament mariuscostel mariuscostel O alta problema destul de grava....mama mea este despartita din anul 1992 de tatal meu.Cand s-au despartit fiecare si-a cumparat cate un apartament.mama a ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare ruxandraburcea ruxandraburcea Buna ziua. Am o intrebare care ma macina de ceva timp incoace. Mama mea doreste sa vanda apartamentul in care locuim akuma ca sa ne mutam in alta parte. Aici ... (vezi toată discuția)
Partaj apartament alel alel Buna ziua, Am mai multe nelamuriri in ceea ce priveste partajul parintilor mei. Au impreuna un apartament, sunt divortati, iar mama mea locuieste in chirie ... (vezi toată discuția)