avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1024 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita apartament

Buna seara.
Am si eu urmatoare problema la care as dori ajutor din partea dumneavoastra
Parinti mei sau despartit in urma cu 5 anii ,iar dupa divort mama cu mine si fratele meu nu am mai locuit in acel apartament.acolo ramanand doar tata,mama apoi a apelat la partaj dupa toate aceste tata a parasit si el apartamentul ramand gol fara sa locuiasca nimeni in el .La partaj mama a castigat dreptul de a lua cheia si a locui in apartament pana la vinderea lui
La vinderea lui mama nu a vrut sa vanda locuinta ca sa ramanem pe drumuri ca doar eram 2 copii si cu ea.
Acum tata a facut in asa fel anul acesta ca sa vanda el apartamentul apeland la o avocata ,ca dece nu lam vandut noi si precum ca am avut termen 3 anii de zile pt al vinde
Acum primim mereu harti din partea avocatei tatalui ca vom fi executati silit si ca apartamentu va fi scos la licitatie pt vinderea lui.Nu inteleg dece trebui sa trecem prin asa ceva in romania Tata de bine de rau ara casa batraneasca de la parinti lui unde locuieste undeva la tara Dar noi nu avem absolut nimica vom ramane pe drumuri
Mentionez ca tata cand a facut actul pe casa de la tara acum vreo 10 Ani sa trecut necasatorit in acte si a declarat fals el si cei de au fost martori acolo la primarie,deoarece el era impreuna cu mama din anii1987.
Va rog sa ma indrumati ce as mai putea face pt a salva locuinta.
Cel mai recent răspuns: wiley_boss88 , utilizator 17:25, 25 Septembrie 2014
Pentru ca tatal sa obtina executarea trebuie ca sa fi existat o obligatie de achitat de catre mama dv
Daca mama dv nu s-a achitat de obligatia de plata,pe cale de consecinta tatal dv ca sa intre in posesia sumei a apelat la avvocat pentru demararea procedurii de executare
Ar fi trebuit sa existe un proces pe rol,la care mama dvs sa fi fost citata ca parte
Aveti cuostiinta despre obligatia de plata din partea mamei dv in favoarea tatalui dvs

Buna seara!
Suma apartamentului a fost de 967 mil in anul 2010 fiind la etajul 4 si fara inbunatatiri nu sa ajuns la pretul asta si nu sa vandut. In luna martie 2013 sau facut 3 anii in care trebuia vandut apartamentul, iar in Ianuarie 2013 tata a apelat la un cabinet de executare silita ,refacanduse din Nou reevaluare apartamentului a ajuns la suma de 925 mil si a fost scos la la toate cele 3 Licitatie,in care nu sa vandut,, scazanduse din pret cu 25% prima licitatie ,cu 75% a-2 -licitatie
La a-3-a licitatie ajunganduse la pretul de 697 mil in care nu sa vandut.
Iar acuma a ajuns la 630 mil la care suma asta ii revine lui tata si executoarei ,desi la evaluarea facuta pt licitatie se spune ca e PRET DE CRIZA .
Iar tata isi primeste aceasi suma de 470mil dintre care restul sumei ii revine Executoarei pana la 630mil.
Dintre care mama nu mai primeste nici o parte din suma,este corect asa ceva,dece nu se imparte intre ei SUMA si fratele meu de intretinut in liceu care este minor...
Astept parerile dumnevoastra.
Stimat forumist,

Singurul lucru de făcut pentru a nu fi vândut imobilul este plata sultei datorate, probabil însoțită și de cheltuieli de executare.

Cu stimă.
Buna seara!
Deci cu apartamentu nu mai sunt sanse de scapare am inteles asta.
As mai dori informati in legatura cu pensia alimentara catre fratele meu minor ,la care tatal nu o achita din anul 2012 doar in luna : sept si dec a achitata suma de 420 total.
In 2013 ianuarie 150 lei iar pana la ora actuala nu a mai achitat nimic.
Ce este de facut in cazul acesta???
Sunt 2 aspecte distincte executarea apartamentului si achitarea obligatiei platii pensiei alimentare
Pentru obligarea platii pensiei alimentare,contactati executor judecatoresc responsabil domiciliului tatalui

Alte discuții în legătură

Titlu executoriu Arghir Arghir Am o problema/nedumerire,destul de mare. Apartamentu in care locuiesc,a fost supus la partaj de catre parintii mei,a durat ceva,nu sa ajuns la nici un comun ... (vezi toată discuția)
Ajutor - riscuri girant credit ipotecar zimbet zimbet buna ma numesc claudia si am girat ap pt sora mea cu mama mea care a decedat ,eu detin 75la suta din ap iar sora cu tata vitreg detin 25 la suta impreuna ,de ... (vezi toată discuția)
Partaj bunuri comune hrenciuc eusebiu catalin hrenciuc eusebiu catalin Parinti mei sau despartit prin ani 70. In 89 au facut partajul prin care mama trebuia sai dea la tata suma de 5000 lei. mama a vindut apartamentul cu uzufruct ... (vezi toată discuția)