avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Titlu executoriu
Discuție deschisă în Executare silită

Titlu executoriu

Am o problema/nedumerire,destul de mare.

Apartamentu in care locuiesc,a fost supus la partaj de catre parintii mei,a durat ceva,nu sa ajuns la nici un comun acord.
Acum tatal meu ma anuntat ca a facut un titlu executoriu pentru licitatie.

Din cate am inteles de la el,ar putea sa supuna apartamentu la licitatie,licitatia sa decurga cum trebuie si apartamentul sa fie vandut fara acordul mamei mele.

Aici e nedumerirea mea,din moment ce ambele nume ale parintilor mei sunt trecute pe actul de vanzare cumparare,se poate ca prin executare silita sa duca la bun sfarsit licitatia fara semnatura mamei mele?

In prezent ea nefiind in tara.

Multumesc anticipat pentru orice informatie ajutatoare!
Cel mai recent răspuns: Arghir , utilizator 16:26, 17 Iunie 2009
~ Conținut șters la cerere ~
Ce titlu executoriu, ce partaj, ce executare silita? Nu inteleg fiti va rog mai clar.
1. Este hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de partaj, prin care se stabileste cota fiecaruia?
2. Exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila pentru obligarea amandoura la plata unui debit?
e foarte foarte complicata situatia eu astazi am fost informat de asta,acum maxim doua ore,am zis sa apelez aici ca pe o prima idee sa stiu de la profesionisti.

Ca sa explic mai bine ce am inteles eu de la tata pana acum treaba sta cam asa.

Partajul a fost in felu urmator:a fost intentat,dar eu nu stiu decizia finala,pentru ca mama a zis sa incercam sa il despagubim cu jumatatea lui dar nu cu toata suma pe loc(fiindu-ne imposibila treaba asta).

Acum probabil el s-a saturat sa astepte,si a zis ca are nevoie de banii respectivi foarte repede si de aceea ma tot amenintat ca intenteaza o actiune de executare silita prin care ar putea sa vanda apartamentul fara acordul mamei mele.
Am 21 ani (ca sa raspund doamnei uranopos).mama am informat-o imediat ce am aflat,dar ea paote sa faca foarte putine din afara tarii,ideea e ca eu trebuie sa iau toata responsabilitatea in cazul asta si sa stiu ce sa fac,si daca se poate sau nu se poate sa se vanda apartamentul fara acordul mamei.

Am de gand sa contactez si judecatoria sa intreb de numarul de dosar si sa contactez si avocatul propriu zis,dar se lasa cautat asta imi este problema cu el.#-o

Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2009
Arghir, utilizator
Din ceea ce ati relatata se pare ca partajul s-a facut pe cale judecatoresca, ca apartamenul a fost atribuit mamei dvs, cu obligatia acestei de a achita sulta sotului ei. In cazul in care aceasta sulta ( suma corespunzatoare cotei de proprietate a fostului sot trebuie sa fie inscrisa in hotarirea de partaj) nu a fost achitata de buna voie, atunci el poate sa puna in executare silita acea sentinta. Executarea silita se poate realiza si asupra apartamentului, executorul judecatoresc putind sa-l vinda la licitatie publica , iar din pretul obtinut sa indestuleze creditorul, iar ce ramine sa fie inminat debitoarei.
Cel mai bine ar fi sa faceti rost de acea hotarire judecatoresca, sa vedeti in ce fel s-a dispus partajul si apoi puteti sa evaluati consecintele si solutiile.
multumesc asta am sa fac astazi!

Alte discuții în legătură

Caut urgent avocat sammy44 sammy44 caut un avocat specializat in executari silite (vezi toată discuția)
Partaj Dragos-Alexandru Dragos-Alexandru In urma procesului de partaj al parintilor mei mama a primit un apartament conditionata de plata unei sulta de 50 000 R.O.N. As dorii sa stiu ce se intampla in ... (vezi toată discuția)
Executare silita sulta titiC titiC in urma unui proces de partaj m-i sa atribuit apartamentul mie cu obligatia de a achita sulta de *** sotului,fara sa fie specificata o perioada a achitarii ... (vezi toată discuția)