avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort la notar - neintelegere partaj bunuri imobiliare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort la notar - neintelegere partaj bunuri imobiliare

Buna ziua,
Pe 21 august, am divortat la notariat de comun acord in luna august (avem si un copil de 2 ani care a ramas in ingrijirea mea). Ne-am inteles asupra tuturor aspectelor verbal. Avem de partajat o casa aflata sub ipoteca si un apartament in coproprietate cu parintii mei (50% ei si 50% noi). Am convenit ca vindem casa, achitam creditul si impartim ce ramane la 2, vindem ap., un sfert ia el, un sfert iau eu si jumatate parintii mei.
Noi locuiam cu copilul la casa, iar ap. era in chirie. Inainte de a divorta, pe 5 august s-a mutat la ap. (chiriasii au plecat la inceput de luna) fara acordul meu. Am convenit sa locuiasca acolo pana cand vindem casa si apartamentul. Acum nu mai este de acord sa vinda casa, nici sa contribuie la plata ratelor pt creditul ipotecar, nici sa vanda apartamentul, motivand ca ofertele care le-au facut posibilii cumparatori sunt prea mici. Momentan nici servici nu mai are, asa ca nu are de unde sa plateasca pensie alimentara (pe luna august a mentionat ca nu plateste pensia la copil pt ca divortul s-a pronuntat pe 21 august).
Ce pot face pentru a-l determina sa fie de acord cu vanzarea casei si a ap. (la pretul pietei, conform ofertelor care ne-au fost facute), avand in vedere ca eu nu-mi pot permite plata ratei la casa si intretinerea unui copil fara ca el sa nu contribuie cu nimic?
Sper ca am fost coerenta, va multumesc, astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:39, 3 Septembrie 2012
Partajul se poate efectua si dupa ce hotararea de divort a ramas definitiva, deoarece este o actiune imprescriptibila, prin urmare nu are importanta cat timp a trecut de la divort si pana la introducerea actiunii de partaj. Asadar introduce-ti o actiune in instanta in care v-a trebui sa precizati toate spectele legate de refuzul sotului de a nu fi de acord cu partajul.
Partajul se va efectua de catre instanta de judecata pe baza dovezilor si a sustinerii punctelor de vedere aleambelor parti. Instanta va stabili cota-parte ce se cuvine fiecaruia dintre soti in raport cu contributia sa la dobandirea si conservarea bunurilor comune. Cand nu se poate determina contributia fiecaruia dintre soti in dobandirea bunurilor comune, atunci instanta poate imparti bunurile comune in parti egale intre soti.
Singura dvs. solutie este deschiderea partajului in instanta. Rog luati in considerare si datele relatate in raspunsul dat de consilier juridic Laura-a cu diferenta ca cota dvs. va fi mai mare deoarece ati ramas cu minorul in intretinere
Din pacate, daca nu exista intelegere intre dvs, va trebui sa apelati la instanta pt partaj cu toate costurile ce implica acest lucru.
Tot din pacate, daca niciunul dintre dvs nu doreste sa ramana cu casa si cota celuilalt din ap, instanta va decide sa se vanda, ori daca se vand la licitatie, veti lua mult sub pretul pietei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua dorim sa achizitionam o casa, dar proprietarii sunt ... neflictus neflictus Buna seara Dorim sa achizitionam o casa, dar proprietarii sunt in divort. Sotul si-a actionat sotia in instanta in legatura cu modalitatea de impartire a ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate asupra unui bun comun cu fosta sotie AdrianaH25 AdrianaH25 In 2003 am achizitionat un teren+casa (banii mei) dar pe act a fost trecut si prietenul meu care era casatorit dar in divort(deci separat in fapt) ,divortul a ... (vezi toată discuția)
Am rugămintea să îmi clarificați și mie noțiunea de indiviziune, respectiv ce înseamnă ieșirea din indiviziune prin partaj voluntar sau judiciar Jurindex Jurindex Bună ziua! Am rugămintea să îmi clarificați si mie notiunea de indiviziune, respectiv ce inseamna iesirea din indiviziune prin partaj voluntar sau ... (vezi toată discuția)