In 2003 am achizitionat un teren+casa (banii mei) dar pe act a fost trecut si prietenul meu care era casatorit dar in divort(deci separat in fapt) ,divortul a fost pronuntat in 2005 in care fosta sotie a renuntat la partaj(s-au inteles asupra impartirii bunurilor comune,acest imobil nu a fost luat in calcul)#-o
Am dorit sa vand o parte din teren(probleme grave de sanatate a copilului,necesita operatie in strainatate) si mi s-a spus ca si fosta lui are drept pe casa mea ,fiind considerat bun comun achizitionat in timpul casatoriei;Am apelat la buna intelegere a fostei,explicandu-i cu documente situatia grava in care ma gasesc dar m-a refuzat,cerandu-mi o suma foarte mare de bani#-o fara nici o remuscare.Am documente justificative privind suma de bani,martori ca cei 2 au fost despartiti etc
Ce actiune pot initia?pot rezolva fara instanta?:((
Multumesc anticipat
Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi!
Separația de fapt a celor doi soți nu este de natură a excepta de la intrarea în comunitatea de bunuri un bun imobil achiziționat câtă vreme căsătoria se afla în ființă, neexistând o hotărâre definitivă de divorț la momentul cumpărării.
Este trist că se eschivează să facă o înțelegere această doamnă, însă, legal, are dreptul la o parte din imobil.
Ce cauta prietenul in acte daca banii erau ai dvs ? In ce cote ati cumparat ?
Prietenul ce zice, va semna actele de vanzare, sa vindeti impreuna ?
Prietenul ar putea cere partajul acestei cote de casa care ii apartine si sa dovedeasca precum ca erau in divort si sotia nu a avut nicio contributie. Asta dureaza ani.
Cel mai rapid e sa ii dati sotiei bani pt jumatate din cota lor.
prietenul este actualul meu sot cu care am un copil,in cote egale 1/2 fiecare!da,m-am gandit si i-am oferit o suma nu foarte mica dar ea cere foarte multi bani !Ce actiune pot face sa dovedesc ca banii au fost ai mei si ea nu a avut nici o contributie?
Multumesc
Ce drepturi am?
vasile s
La procesul de partaj pot sa obtin mai mult de 50% din casa avand in vedere ca eu am fost principalul investitor?Fosta soacra are vreo cota parte din casa( ... (vezi toată discuția)
Partajare
danradu15
Doresc din partea dumneavoastra o consultare juridica in urmatoare mea problema:
- sunt divortat din 1995 , am o fetita de 20 de ani care a ramas in ... (vezi toată discuția)