avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare de nume dupa casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare de nume dupa casatorie

Buna ziua,

Am un copil minor al carui nume de familie este numele meu de fata. Eu urmeaza sa ma casatoresc peste 3 luni, iar viitorul meu sot doreste, pe viitor, sa adopte copilul. Ceea ce as dori eu este sa imi pastrez si numele de fata dupa casatorie, pentru copil, pana se va face adoptia, iar apoi sa renunt la el si sa trec doar pe numele sotului. Este posibil sa imi schimb numele de familie in timpul casatoriei? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioanadinu , utilizator 13:23, 16 August 2010
in momentul incheierii casatoriei puteti sa optati intre a purta ambele nume: atat al dvs cat si al sotului sau puteti sa ramaneti doar cu numele dvs anterior incheierii casatoriei.
daca ramaneti cu numele de fata la incheierea casatoriei, il puteti schimba pe cale administrativa in timpul casatoriei, cu acordul sotului.
in privinta adoptiei, daca acest copil a fost recunoscut de tatal lui natural, va trebuie acordul acestuia pt schimbare de nume sau adoptie.
Multumesc frumos pentru raspunsuri. Asta ma interesa, daca voi putea schimba numele in timpul casatoriei. Acordul tatalui il am, deci nu va fi o problema. Multumesc inca o data.
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
ioanadinu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptie prin casatorie mona2010 mona2010 Buna tuturor! Cazul meu este acesta;copilul meu nu a fost recunoscut de tatal natural si acesta nu plateste pensie alimentara.Eu sunt unicul parinte care ... (vezi toată discuția)
Nume de familie reunite nerogeorge nerogeorge M-am casatorit si actuala sotie are un copil. As vrea sa-l trec pe numele meu, dar intrebarea mea este daca poate pastra si celalalt nume de familie, al ... (vezi toată discuția)
Numele la casatorie george_81 george_81 buna ziua,am o intrebare legata de casatorie.in caz ca nu se declara niciun numele pan la incheierea casatoriei ce nume vor puta cei doi soti in timpul ... (vezi toată discuția)