avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1287 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decl.390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decl.390

va rog mult: daca pana pe 15 ale lunii urmatoare nu am intrat in posesia facturii de achizitie intracomunitara scutita de tva(carne) si am numai avizul,cum si cand fac declaratia? multumesc.
Cel mai recent răspuns: danike , utilizator 12:34, 17 August 2010
intocmiti autofactura si decont tva aferent lunii respective + declaratia 390

ex: marfa primita in iulie, autofactura pana pe data de 15 august, decont tva 25 septembrie si decl. 390 15 septembrie
multumesc dar eu zic ca nu are rost sa fac autofacturare pt.ca in august oricum primesc factura.ma gandeam ca daca marfa am primit-o in iulie ar fi trebuit sa fac 390 pana pe 15 august,aici era problema.
dvs. puteti spune orice, insa codul fiscal va obliga la autofacturare

Art. 155^1
(1) Persoana impozabilă sau persoana juridică neimpozabilă, obligată la plata taxei în condiţiile art. 150 alin. (2) - (4) şi (6) şi ale art. 151, trebuie să autofactureze operaţiunile respective până cel mai târziu în a 15-a zi a lunii următoare celei în care ia naştere faptul generator al taxei, în cazul în care persoana respectivă nu se află în posesia facturii emise de furnizor/prestator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 390 LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA In cursul lunii se achita o factura proforma penrtru importul unor piese de aschimb pentru niste utilaje. Dupa achitare se primeste marfa, dar fara factura. ... (vezi toată discuția)
Achizitie intracomunitara teo.madalina teo.madalina Daca am achitat un avans pentru o achizitie de bunuri din Germania, dar furnizorul nu a emis factura ci am la baza numai contractul, eram obligata sa fac ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare Camelia Serban Camelia Serban Se declara in VIES avansurile la pestarile de servicii intracomunitare . (vezi toată discuția)