avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil

am primit indemnizatie crestere copil pana in februarie anul in curs.firma la care am lucrat e falimentara-nu m-am mai intors la munca si nici nu am avut alt loc de munca.sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in aprilie anul viitor-am sanse sa primesc indemnizatie de crestere copil?se poate plati din mana pt perioada fara contract de munca ca sa fie ok sa pot primi indemnizatie?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:50, 16 August 2010
1. Pentru a beneficia de CCCpana la2ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri profesionale impozabile.
2. Nu va ajuta cu nimic (la CCC) daca platiti contributiile.
3. Ati facut rau ca nu v-ati intors la locul de munca, ati fi putut beneficia de indemnizatie de somaj si aceasta perioada era luata in calculul celor 12 luni necesare pentru CCC pana la 2 ani.
4. Mergeti la ITM si vedeti daca s-a depus decizia de incetare a CIM si cu ce data a incetat acesta (puteti sa cereti o copie dupa CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil larisal larisal Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt insarcinata in luna a II -a si urmeaza sa nasc in luna iunie. La firma la care lucrez sunt incadrata cu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie ccc Georgiana31 Georgiana31 Bina ziua, Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2015. In februarie 2014 m am intors la servici dupa concediu cresterea primului copil. Pe 1 oct am ... (vezi toată discuția)
Concediu maternitate florinxx2001 florinxx2001 Buna, Sotia mea este studenta in an terminal, are licenta in iulie. Care ar posibilitatile ca sa beneficieze de concediu de maternitate? Precizez ca nu e ... (vezi toată discuția)