avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie CCC

Bina ziua,
Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc in iunie 2015. In februarie 2014 m am intors la servici dupa concediu cresterea primului copil. Pe 1 oct am facut o cerere de concediu fara plata de la acel loc de munca. Iar pe 11.11.2014 am inceput activitatea ca Pfa. As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia si daca beneficiez. Multimesc f mult.
Cel mai recent răspuns: Georgiana31 , utilizator 16:15, 11 Februarie 2015
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, indemnizatie CCC, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca veti naste in iunie 2015 cele 12 luni eligibile sunt iulie 2014 - iunie 2015.

3. - Din cele relatate de dvs. se pare ca luna octombrie este neacoperita.
- Daca inregistrarea ca PFA ar fi din octombrie (indiferent de data) atunci ar fi in regula.
tudorvaleriu a scris:

1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, indemnizatie CCC, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Daca veti naste in iunie 2015 cele 12 luni eligibile sunt iulie 2014 - iunie 2015.

3. - Din cele relatate de dvs. se pare ca luna octombrie este neacoperita.
- Daca inregistrarea ca PFA ar fi din octombrie (indiferent de data) atunci ar fi in regula.
[/quot

Buna ziua,
Multumesc.
inca cateva lamuriri.
Am citit din nou legea si am gasit la un punct ca cele 12 luni pot fi constituite si de concediuu fara plata pt cresterea copilului.Poate fi valabil si in cazul meu?
[ link extern ]
i) au beneficiat de concediu fără plată pentru creşterea copilului;

Iar despre legea in care se precizeaza ca cele 12 luni se vor calcula din ultimii 2 ani de munca stiti ceva? nu a fost aprobata? are vreo sansa sa fie curand aprobata?

multumesc

1. - Daca o mama a optat pentru CCC pana la varsta de 1 an dupa aceea poate solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
- La aceasta situatie se refera precizarea citat de dvs.
- Ori in cazul dvs. nu este aceasta situatie deoarece in luna octombrie 2014 dvs. ati solicitat cncediu fara plata pentru nevoi personale.

2. Nu a aparut o asemenea modificare in legislatie pana acum.
5tudorvaleriu a scris:

1. - Daca o mama a optat pentru CCC pana la varsta de 1 an dupa aceea poate solicita concediu fara plata pentru cresterea copilului pana la 2 ani.
- La aceasta situatie se refera precizarea citat de dvs.
- Ori in cazul dvs. nu este aceasta situatie deoarece in luna octombrie 2014 dvs. ati solicitat cncediu fara plata pentru nevoi personale.

2. Nu a aparut o asemenea modificare in legislatie pana acum.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare indemnizatie crestere copil CarmenComan CarmenComan Buna ziua! Stiu ca pentru acordarea indemnizatiei crestere copil se iau in calcul ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului..in cazul meu DPN este Mai ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil RaduAdi RaduAdi buna ziua.am o mica problema si sper sa gasesc ajutor aici.sotia mea e insarcinata si va naste undeva prin mai-iunie 2015.e angajata cu 4 ore, fiind angajata ... (vezi toată discuția)
Studenta - somaj - indemnizatie de crestere a copilului? Sorinuca Sorinuca Buna ziua, Situatia mea suna cam asa.. la sfarsitul lunii iunie anul acesta voi absolvi programul de master la zi la care am fost inscrisa timp de doi ani. ... (vezi toată discuția)