avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Acordare indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Acordare indemnizatie crestere copil

Buna ziua! Stiu ca pentru acordarea indemnizatiei crestere copil se iau in calcul ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului..in cazul meu DPN este Mai 2016..in mai 2015 eram angajata cu contract pe 3 ore de catre o asociatie de parinti pe perioada determinata pana pe 20 iunie 2015..apoi pana pe 14 iul am continuat somajul(a fost intrerupt datorita contractului) dupa care pana la 1 octombrie nu am mai realizat nici un venit..acum sunt angajata tot in acelasi loc, tot cu 3 ore de la 1 octombrie pana la 20 iun 2016..intrebarea mea este: ar putea fi luate in calcul cele 2 luni si jumatate in care nu am realizat venituri dat fiind faptul ca de asa natura este contractul, doar pe perioada cand se fac activitati cu copiii...Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:39, 29 Octombrie 2015
1. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) si indemnizatia aferenta trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc. ).

2. Daca veti naste in mai 2016 cele 12 luni eligibile sunt iunie 2015 - mai 2016.

3. Dvs. aveti neacoperite lunile august si septembrie 2015 ceea ce face sa nu puteti beneficia de CCC si indemnizatia aferenta acestuia.
@ CarmenComan

Lunile august si septembrie 2015 pot fi acoperite numai prin incheierea retroactiva a unui contract de munca sau a unui contract de prestari servicii, situatie in care exista riscul aplicarii unor sanctiuni contraventionale de catre instituțiile in drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

126 zile pre/post natal deduanca deduanca Buna ziua. Va rog sa mi spuneti daca cele 126 de zile pre/post natal se socotesc la vechime. Am dpn ul pe 19 iunie. Sunt angajata de pe 7 octombrie 2015. Daca ... (vezi toată discuția)
Despre indemnizatie crestere copil ciocolata09 ciocolata09 Daca am lucrat din iunie 2014 pana in februarie 2015 apoi am faut pauza si am iceput iar in 11.05.2015 pana in 01.07.2015 apoi din 09.07.2015 pana in ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa somaj xlayoana xlayoana Buna ziua! Sunt insarcinata in 6 luni si beneficiez de indemnizatie de somaj de 5 luni . Aceasta se va intrerupe pe 13 iunie , tot atunci e preconizata si ... (vezi toată discuția)