avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii contributii concediu de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

contributii concediu de maternitate

Am un caz de concediu de maternitate, luna iulie integral.Din programul de salarii imi da ca suporta angajatul 63 lei cas, plateste firma 125 lei cas pt concediu medical, somaj 7 lei ,fond risc 1 leu, fond creante salariale 4 lei, nu e impozabil.stie cineva sa-mi zica legea cf careia platesc somaj, fd risc,fd creante salariale?Mentionez ca sal de incadrare este de 1400 lei.
Cel mai recent răspuns: dana dgb , utilizator 14:39, 10 Decembrie 2010
NU. La concediul de maternitate singura retinere este CAS 63 lei(600(salariu minim pe economie)*10.5%=63 lei,adica ac suma /nr zile lucratoare* nr zile lucr de CM).
Luati legatura cu providerul softului de salarii, pentru a va face corect calculele.
Prevederea o regasiti in codul Fiscal:Legea 571/2003, art.42
Revin.Contributiile corecte in cazul meu sunt:cas sal 63 lei, cas unitate 125 lei,fond risc 1 leu.Trebuie citita legislatia in domeniu cu 1000 de ochi!
nu este corect cum a calculat programul de salarizare acest tip de concediu :luati legatura cu furnizorul programului de salarii, pentru a vedea ce setari trebuie sa faceti a.i sa va calculeze corect
dar cum este corect?
Asa cum v-a spus si @ursuletroz , pentru concediul de materninate nu se plateste decat cas 63 lei . Atat si nimic mai mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe salariale angajat + angajator roxydora roxydora imi puteti spune va rog care sunt taxele (si cuantumul acestora) pe care le plateste angajatul, precum si cele pe care le plateste angajatorul pentru un ... (vezi toată discuția)
Contabilitate salarii mihaita 28 mihaita 28 am o carte de munca la un privat pe care mio platesc lunar sunt cu un salariu minim pe economie si as dori mai exact cat plateste lunar pentru mine incluse ... (vezi toată discuția)
Cotele contributii salariale 2010 alinadanila alinadanila as vrea sa stiu si eu care sunt cotele pentru contributii salariale pe anul 2010. am fost in crestere copil si acum vreau sa ma pun la curent (vezi toată discuția)