avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 896 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... graierea conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

graierea conditionata

daca cel gratiat savarseste o infractiune in cursul termenului de definitivare ia nastere o recidiva postcondamnatorie?sau postexecutorie? si ce sistem sanctionator se aplica?
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 15:27, 16 August 2010
Daca a fost gratiat inainte de inceperea executarii pedepsei cu inchisoarea ,este recidiva postcondamnatorie.Daca a apucat sa execute din pedeapsa privativa de libertate este recidiva post executorie.
Recidiva postcondamnatorie, postexecutorie nu are cum , deoarece prin revocarea beneficiului gratierii pedeapsa nu se mai considera stinsa, ea uramand a fi executata ( restul de pedeapsa) .Si nu are loc contopirea ci se aplica sistemul cumulului aritmetic .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gratierea unei pedepse suspendare conditionat . nelamurire !!! razvanpopescu razvanpopescu Conform art.120 alin.2 gratierea are efect si asupra pedepselor suspendate conditionat . EX : avem o pedeapsta de 3 ani care se suspenda conditionat => ... (vezi toată discuția)
Noul cod penal 2014 alinamihaipaula alinamihaipaula la intearea in vigoare a noului cod penal la 1 februari 2014 cad scorurile de contopire a pedepselor? (vezi toată discuția)
Recidiva postcondamnatorie Ioana Ungureanu Ioana Ungureanu Buna seara! Am nevoie de o parere in ceea ce priveste tratamentul sanctionator al recidiviei postcondamnatorii: inculpatul X savarseste o infractiune de ... (vezi toată discuția)