avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Recidiva postcondamnatorie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Recidiva postcondamnatorie

Buna seara!

Am nevoie de o parere in ceea ce priveste tratamentul sanctionator al recidiviei postcondamnatorii: inculpatul X savarseste o infractiune de distrugere in timpul executarii unei pedepse cu inchisoarea. Intre timp este liberat la termen si dosarul de distrugere este trimis in judecata. Instanta de fond il condamna la pedepasa amenzii si Parchetul face apel considerand ca se impune majorarea limitelor de pedeapsa cu 1/4 retinand o recidiva postexecutorie. Este corecta aceasta solicitare?
Nu ati precizat in ce a constat prima condamnare. Daca este vorba de o pedeapsă cu închisoarea mai mare de un an care nu a fost executata sau considerata ca executata, putem discuta de recidiva postcondamnatorie, nu postexecutorie.
Ultima modificare: Luni, 17 Decembrie 2018
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Graierea conditionata Dragut Dragut daca cel gratiat savarseste o infractiune in cursul termenului de definitivare ia nastere o recidiva postcondamnatorie?sau postexecutorie? si ce sistem ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza "coada" Claudiana1 Claudiana1 Buna ziua, am nevoie de o lamurire :). Fratele meu a fost condamnat in 2012 la 2 ani si 3 luni. Pts buna purtare si munca, a fost eliberat cu 9 luni mai ... (vezi toată discuția)
Artcolul 37 litera a cod penal adapralea adapralea Art. 37. – Recidiva în cazul persoanei fizice Existã recidivã pentru persoana fizicã în urmãtoarele cazuri: a) când dupa ... (vezi toată discuția)