avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Imposibilitatea platii ratei bancare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Imposibilitatea platii ratei bancare

Acum 2 ani sotul meu a luat un imprumut de nevoi personale de la o banca , acum cu reducerea de 25% nu mai poate plati,intre timp eu am fost data in somaj , am terminat si somajul deci nu mai am nici un venit, avem 2 copii , platim o rata de 300 euro pe luna iar banca s-a oferit sa ne faca o reducere de 7 euro pe luna . Intrebarea mea este ce pot face cei de la banca atata timp cat noi nu am garantat cu nimic creditul si vom plati cat vom avea. Va rog un raspuns, multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ContSters123067 , utilizator 03:23, 17 August 2010
nu este obligatoriu sa fi constituit garantii in favoarea bancii pentru ca aceasta sa initieze executarea silita prin oricare dintre formele de executare
banca are la indemana mai multe solutii insa nu vi le prezinta pe toate.
ei oricum nu au interes sa nu le mai platiti rata pentru ca ar pierde mult tim sa se judece cu dvs.
cel mai bine ar fi sa mergeti la negocieri cu ei.
succes
Jilavu Cristina a scris:

Acum 2 ani sotul meu a luat un imprumut de nevoi personale de la o banca , acum cu reducerea de 25% nu mai poate plati,intre timp eu am fost data in somaj , am terminat si somajul deci nu mai am nici un venit, avem 2 copii , platim o rata de 300 euro pe luna iar banca s-a oferit sa ne faca o reducere de 7 euro pe luna:)):)):)) . Intrebarea mea este ce pot face cei de la banca atata timp cat noi nu am garantat cu nimic creditul si vom plati cat vom avea. Va rog un raspuns, multumesc anticipat.

adica dvs, urmare a a "masurilor" anticriza ale guvernului, ati pierdut 25% dintr-un venit, iar al doilea venit a disparut integral... iar banca va reduce rata lunara cu, cuuu, cuuuuuu... fix 2,3333 % !!!:stunned::stunned::stunned:

"facilitatea" aia de 7 euro, uitati repede de ea! si nici sa nu le mai cereti alta... ca e posibil sa va momeasca cu altele asemenea, dar va vor cere, in schimb, ipoteca pt creditul ala "de consum"...
scoateti din calcul orice alte "oferte" ale bancii, ca sunt paralele cu interesele si posibilitatile dvs...

daca faceti doar plati "partiale" ("cat vom putea") din rata, mai devreme sau mai tarziu se vor enerva si vor incerca sa va "execute"... dar nu prea vad cum, ca sunt multi, foarte multi in situatia dvs... si fiecare incearca sa se apere...:)

www.avocatnet.ro/content/for...

Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
ContSters123067, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si dodolica dodolica dupa reducere de 25 % nu am mai putut plati ratele si am intrat la biroul de credite. pentru ca am mai putin de 1un an si sub 1000 de euro bancile nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Rata banca -mychhelle- -mychhelle- Revin cu urmatoarea intrebare : daca sotul este in somaj si nu mai poate plati rata lunara la banca, este obligata aceasta institutie sa -i reesaloneze ... (vezi toată discuția)
Un imobil ipotecat la o banca poate fi executat de o alta banca? dorica1979 dorica1979 am un credit cu garantie imobiliara la o banca dar mai am un credit la o alta banca unde am fost anuntata ca dosarul va fi dat spre executare silita. Ce pot ... (vezi toată discuția)