avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

somatie executare silita

in urma cu 2 ani sotul meu contracteaza un credit de la procredit.a platit lunar rata f mare criza financiara si-a spus cuvintul.ne-au incheiat creditul si ne-au facut cica o refinantare timp de 4 luni nu am platit nimic (asta era facilitatea )dar dupa 4 lun trebuia sa aiba in cont de 4 ori rata integrala ceea ce este imposibil la ora actuala am depus mai putin iar acum ne-am trzit cu o somatie de executare silita din partea bancii.chiar nu ne-am propus sa nu platim acel credit nu vrem decit o aminare de plata atita tot.bunul cu care a garantat creditul este un autoturism cu care face taxiasta este venitul lui.chiar nu se poate amina plata acestui credit chiar nimanui nu-i pasa prin ce trece omul de rind?se poate face o contestatie la aceasta somatie sau care ar fi totusi procedura de aminare/acea somatie a fost inregistrata la banca pe data de 6 august data postei 13 august si soseste la destinatar pe 16 august fara confirmare de primiresa nu uit in somatie iti da termenul de 7 zile?#-o
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 09:29, 19 August 2010
Puteti introduce o contestatie la executare in termen de 15 zile de cand ati primit somatia si solicitati in ea o esalonare de plata.
buna seara!multumesc f mult pentru sfat.contestatia se depune la sucursala bancii sau la banca mama?
si daca contestatia este respinsa ce se intimpla?
Pentru a formula contestatie trebuie sa aveti motiv. Din pacate situatia economica precara nu este un motiv legal. Si in plus o contestatie presupune taxe de timbru , care nu se justifica daca nu exista un motiv real, mai bine cu banii achitati restantele.
Puteti incerca reesalonarea creditului sau rescadentarea acestuia la banca, dovedind situatia pe care o aveti.
In cazul in care acestia nu accepta pot incepe executarea asupra sumelor de bani/salarii si asupra bunurilor mobile sau imobile proprietatea imprumutatului si /sau a garantilor acestuia.
Daca e doar o somatie de plata neinsotita de un titlu executoriu, nu aveti de ce sa depuneti contestatie la executare. Mergeti la un avocat, acesta urmand sa se pronunte dupa verificarea inscrisurilor.

Av. Adrian Albu SCA MOROIANU, ALBU & IORDANESCU

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa-in cazul unei persoane fizice,ce a contractat un credit ipotecar costin_justina costin_justina Daca am contractat un credit ipotecar, in urma cu doi ani la Ing Bank,cand venitul pe familie(cu 2 membrii)era 3500 ron,iar acum a scazut la 1500 ron...exista ... (vezi toată discuția)
Credit neplatit, somatie firma de recuperare datorii ContSters163409 ContSters163409 Am avut loc de munca pe care eventual lam pierdut, dar nu inainte sa obtin un credit de nevoi personale. Problema mea acum este ca nu mai am loc de munca si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat eremia 12 eremia 12 Buna ziua am si eu nevoie de un sfat in anul 2008 am lut un credit de consum fara garantii si fara girantii,acum in 2010 din luna aprilie am ramas far loc de ... (vezi toată discuția)