in urma cu 2 ani sotul meu contracteaza un credit de la procredit.a platit lunar rata f mare criza financiara si-a spus cuvintul.ne-au incheiat creditul si ne-au facut cica o refinantare timp de 4 luni nu am platit nimic (asta era facilitatea )dar dupa 4 lun trebuia sa aiba in cont de 4 ori rata integrala ceea ce este imposibil la ora actuala am depus mai putin iar acum ne-am trzit cu o somatie de executare silita din partea bancii.chiar nu ne-am propus sa nu platim acel credit nu vrem decit o aminare de plata atita tot.bunul cu care a garantat creditul este un autoturism cu care face taxiasta este venitul lui.chiar nu se poate amina plata acestui credit chiar nimanui nu-i pasa prin ce trece omul de rind?se poate face o contestatie la aceasta somatie sau care ar fi totusi procedura de aminare/acea somatie a fost inregistrata la banca pe data de 6 august data postei 13 august si soseste la destinatar pe 16 august fara confirmare de primiresa nu uit in somatie iti da termenul de 7 zile?#-o
Pentru a formula contestatie trebuie sa aveti motiv. Din pacate situatia economica precara nu este un motiv legal. Si in plus o contestatie presupune taxe de timbru , care nu se justifica daca nu exista un motiv real, mai bine cu banii achitati restantele.
Puteti incerca reesalonarea creditului sau rescadentarea acestuia la banca, dovedind situatia pe care o aveti.
In cazul in care acestia nu accepta pot incepe executarea asupra sumelor de bani/salarii si asupra bunurilor mobile sau imobile proprietatea imprumutatului si /sau a garantilor acestuia.
Daca e doar o somatie de plata neinsotita de un titlu executoriu, nu aveti de ce sa depuneti contestatie la executare. Mergeti la un avocat, acesta urmand sa se pronunte dupa verificarea inscrisurilor.