avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 467 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegare salariat: acordare sau nu diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegare salariat: acordare sau nu diurna

V-as ruga frumos sa ma ajutati cu o problema legata de decontarea cheltuielilor unui salariat.
Un salariat va fi delegat la o societate straina din UE, iar angajatorul din Romania va suporta cheltuielile cu cazarea, transportul, asiguararea medicala si asigurarea celor 3 mese/zi.
In cazul asigurarii celor 3 mese/zi, mai trebuie acordata diurna minima de 35 euro/zi sau nu?

Ceea ce am gasit eu se refera doar la asigurarea mesei de catre partenerul extern:
"(1) Personalul trimis in strainatate beneficiaza de 50% din diurna stabilita pentru tara in care are loc deplasarea, potrivit categoriei in care se incadreaza, in cazul in care cheltuielile pentru masa se suporta de catre partenerii externi."

Angajatorul roman, pe langa cele 3 mese asigurate este obligat sa acorde oricum o indemnizatie de deplasare "pentru deranjul salariatului", in sensul ca se deplaseaza in interesul societatii romane, daca da care este valoarea minima a acestei indemnizatii?

Va multumesc

Alte discuții în legătură

In ce conditii se pierde dreptul la diurna de deplasare? lgbujor lgbujor Unitatea bugetara in care lucrez obisnuieste sa nu acorde diurna de deplasare interna pentru conferintele care asigura mese, in contul taxei de participare. ... (vezi toată discuția)
Diurna contract munca toy_story toy_story Buna seara, Daca un angajat are mentionat in CIM ca beneficiaza de diurna in suma de X ron pentru deplasari interne si x EURO pentru deplasari externe ... (vezi toată discuția)
Acordare diurna SSFF SSFF Buna seara, Va rog mult sa imi spuneti daca o firma care trimite personal sa lucreze in UE (sau in alta localitate din tara) si asigura angajatilor ... (vezi toată discuția)