avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Depasire linie discontinua, permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Depasire linie discontinua, permis suspendat

Buna seara. Sunt o persoana care respecta semnele de circulatie si legea. Dar oricat ma chinui sa nu o incalc (de lege este vorba), observ ca nu am nici o sansa cu politia noastra. Mergeam cu 70 km/h in afara localitatii, drumul fiind destul de liber. Cu aceasta viteza foarte mare, am ajuns un camion din urma. Merg in spatele lui cateva minute bune deoarece linia era continua. In sfarsit apare si linia discontinua, il depasesc cu 50 km/h si revin pe ruta de mers. Un echipaj de politie care statea pe marginea drumului si pe care l-am vazut atunci cand am depasit, imi face semn sa opresc. Raman consternata atunci cand ma anunta ca permisul este suspendat pentru 30 zile deoarece exista un indicator cu DEPASIRE INTERZISA. Acest indicatorul exista dar dupa ce eu am depasit. Politisul mi-a explicat ca a mai existat un indicator identic (DEPASIRE INTERZISA) atunci cand si linia era continua, iar linia discontinua era pentru intrarea intr-o benzinarie care se afla pe partea opusa a drumului.Vreau sa fac o contestatie a procesului verbal, pe care l-am semnat dar am mentionat ca depasirea s-a efectuat pe linie discontinua. Credeti ca am sanse? Ce trebuie sa mentionez in cerere? Va rog din suflet sa ma ajutati
Cel mai recent răspuns: Diana Ramona , Alte profesii 03:14, 17 August 2010
Depuneti contestatie si puteti sa va judecati.
Succes!
Depuneti plangere contraventionala in termen legal , si solicitati ca agentul constatator sa faca dovada ca ati savarsit contraventia .
Aratati in plangere cum s-a petrecut fapta si motivele care stau la baza netemeiniciei si nelegalitatii sanctiunii aplicate .
Studiati PV si sub aspectul conditiilor de continut , asa cum acesta trebuie sa indeplineasca , in conformitate cu dispozitiile legale instituite de OG 2/2001 , art 16,17 si urm .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat 30 zile sau 3 luni Stefany1980 Stefany1980 Buna ziua. În ziua de sâmbătă 27 feb. 2010, mă deplasam împreună cu 3 membri ai familiei, pe un D E (drum pe care mă deplasez destul de des şi pe ... (vezi toată discuția)
Depasirea interzisa... BiguClaudiu BiguClaudiu Ma indreptam de la iasi spre vaslui iar dupa o portiune de drum cu limita de 40 Km/h urma o portiune de drum de aproximativ 2 km cu linie discontinua unde am ... (vezi toată discuția)