avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt rezidenta in Spania. Trebuie sa-mi schimb ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt rezidenta in Spania. Trebuie sa-mi schimb buletinul?

Buna seara,
Sunt rezidenta in Spania. Trebuie sa-mi schimb buletinul? Pe buletin scrie adresa mea din Romania.
Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
ContSters163080, utilizator
Cel mai recent răspuns: yvk , utilizator 05:20, 17 August 2010
Avand un drept de rezidenta in Spania, ai doua optiuni:
1. Sa-ti pastrezi domiciliul legal in Romania si in acest caz este indicat sa-ti reinnoiesti cartea de identitate: [ link extern ]
(in momentul de fata este inca posibila obtinerea cartii de identitate prin mandatar, dar procedura se va schimba odata cu intrarea in vigoare a cartilor de identitate electronice);
2. Sa soliciti un pasaport cu dobandirea statutului de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, caz in care va trebui sa predai cartea de identitate la inmanarea noului pasaport: [ link extern ]

Sa ai in vedere si faptul ca dovada cetateniei romane se face cu un pasaport valabil sau cu o carte de identitate romaneasca valabila.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
yvk, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Domiciliu in romania? cristinamariav cristinamariav Am carte de identitate romana si pasaport romanesc. Locuiesc in strainatate de mai bine de 8 ani (in tara ajungand numai in concediu - maxim 3 saptamani pe ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)
Refuz eliberare pașaport crds de la consulat. nu înțelegem natura acestei îngrădiri a libertății unui cetățean român de a-și stabili domiciliul acolo unde dorește mapostolro mapostolro Bună ziua, Aș dori să prezint comunității o situație un pic ciudată, de care ne lovim în mod frecvent la unul din consulatele României în Regatul ... (vezi toată discuția)