avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restituire fond rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restituire fond rulment

Buna ziua!!!
Sunt administrator si ma confrunt cu urmatoarea situatie:
In anul 2008 s-a efectuat o vanzare cumparare intre mama si fiica, cu clauza de uzufruct. Dupa 2 ani, fosta doamna proprietar prezeinta asociatiei contractul si solicita retragerea fondului de rulment, iar fiica, refuza achitarea acestuia.
Cum trebuie sa procedez??? Atat fostul cat si actualul proprietar locuiesc in acelasi apartament, nu s-a modificat nr. de persoane pentru care se calculeaza intretinerea...
Intrebarea mea este : pot sa refuz restituirea fondului de rulment??? Proprietarii doresc banii cash, nu se accepta transferul scriptic. Cum trebuie sa procedez??? Asociatia are o situatie financiara foarte dificila, fostul administrator a fugit cu banii, au datorii foarte mari la furnizorii de utilitati, foarte multi restantieri... Iar la dansii acum este o chestiune de ambitie, in urma unui conflict cu presedintele asociatiei. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns ca nu cumva sa fac o gresala care sa re rasfranga asupra mea. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Armenteros , utilizator 10:48, 17 August 2010
Conform legii, fondul de rulment se restituie, asa ca e bine sa o faceti, nu de alta, dar va puteti alege cu plangere pentru abuz. Conform aceleiasi legi, ii repartizati pe liste noului proprietar fondul de rulment pana la valoarea de dinainte. Daca nu achita, dupa 90 de zile il actionati in instanta pentru neplata si nu va avea incotro.
Ultima modificare: Marți, 17 August 2010
Armenteros, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment migaste migaste Acum un an, mai precis noiembrie 2009, am fost angajata administrator la o asociatie de proprietari; pe atunci aveau o suma de bani depusa intr-un cont, ca ... (vezi toată discuția)
Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Obligativitatea presedintelui asociatiei de proprietari bcory bcory Buna seara, Va rog sa imi dati un sfat cum sa procedez cu presedintele Asociatiei de Proprietari caruia i-am adresat in scris o cerere la care nu vrea sa ... (vezi toată discuția)