avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi

Joi, 15 mai, are loc evenimentul - Sediul fix și sediul permanent: Controverse, clarificări și soluții pentru companii. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general vanzare cereale la persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

vanzare cereale la persoane fizice

O societate ce are teren in arenda CAEN 0111 poate vinde cereale unor persoane fizice? cantitati mici oarecum 200-300 kg in comparatie cu vanzarea catre SC com. de panificatie de ex. care cumpara de ordinul tonelor? Sunt perioade cand soc.de panificatie nu cumpara si atunci tr. sa vinzi cuiva iar aceia sunt taranii care unii mai au nevoie de boabe. Poate ma poate ajuta cineva cu raspunsul, se poate vinde acestor persoane cu factura si chitanta la incasare? Aceste facturi nu se pot trece in decl. 394.
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 09:00, 18 August 2010
vanzare catre persoane fizice implica achizitionarea unei case de marcat. vanzarea catre persoane juridica nu este conditionata de acest fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cereale la persoane fizice ana_abo ana_abo Poate o SC cu cod CAEN 0111 (cultura cerealelor,plentelor tehnice...) sa vanda cereale boabe la diverse persoane fizice din sat de ex.? Cu factura si chitanta ... (vezi toată discuția)
Comert cu producatorii agricoli-acte contabile necesare nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As vrea sa deschid o firma care sa colecteze de la tarani diverse produse agricole, si pe care sa le vand mai departe, eventual si la export.As ... (vezi toată discuția)
Borderoul de vanzari-incasari marcelsec marcelsec am un p.f.a.,neplatitor de tva si am o nelamurire cum sa completez registrul de incasari si plati !Mai exact cum pot face dovada ca am vandut in decursul ... (vezi toată discuția)