avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general comert cu producatorii agricoli-acte contabile necesare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

comert cu producatorii agricoli-acte contabile necesare

Buna ziua,
As vrea sa deschid o firma care sa colecteze de la tarani diverse produse agricole, si pe care sa le vand mai departe, eventual si la export.As dori sa stiu ce acte sunt necesare in momentul in care cumpar marfa de la tarani(ce acte trebuie sa aiba ei si ce acte trebuie sa le eliberez eu) pentru ca banuiesc ca trebuie sa imi incarc stocul cumva cu aceste produse pentru a le putea factura mai departe. Va multumesc si astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ella2389 , utilizator 17:32, 26 Septembrie 2012
borderou de achizitie de la persoane fizice(cind cumparati)apoi dispozitie de plata (cind platiti) .Dar trebuie retinut impozit la susa 16%
Din cate am aflat, taranii se feresc sa li se faca acte...vor banii si atat, probabil tocmai din cauza asta, sa nu plateasca impozit. Eu ca firma care colectez de la ei,pot sa o fac fara sa le intocmesc acte de achizitie si apoi sa vand marfa legal, cu factura?
Intreb si eu...ce vindeti daca nu aveti documente care sa ateste achizitia?#-o
asa ma gandeam si eu...:D , dar cum sa-i conving pe oameni sa le fac acte pe marfa...probabil platind-u-le peste pretul marfii si cei 16% pe care ei trebuie sa-i ramburseze...
Trebuie sa intocmiti borderou de achizitie si sa faceti intrarea produselor.
Nu stiu cum ii convingeti pe producatori, aceasta e o problema pe care trebuie sa o rezolvati Dvs..:sorry:


Alte discuții în legătură

Monografie/documente societate cu activitate agricultura freenicos freenicos Va rog daca ma puteti ajuta cu o monografie specifica activitatilor agricole.Nu inregistrarile contabile ma omoara (ca sunt logice)cat documentele ... (vezi toată discuția)
Trecere in contabilitate fara factura vasile15 vasile15 Buna seara!Vreau sa va intreb daca e posibil sa cumpar o marfa (ex.cartofi) de la taran de acasa fara factura ,iar eu sa o pot trece in contabilitate?Am un ... (vezi toată discuția)
Achizitii de produse dela persoane fizice stefanitaorzan stefanitaorzan Buna ziua Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care ... (vezi toată discuția)