avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Trecere in contabilitate fara factura
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Trecere in contabilitate fara factura

Buna seara!Vreau sa va intreb daca e posibil sa cumpar o marfa (ex.cartofi) de la taran de acasa fara factura ,iar eu sa o pot trece in contabilitate?Am un aprozar si foarte multi tarani si-ar dori sa vanda marfa en gross la un pret foarte bun pentru mine..mult sub pretul de achizitie de la depozite...si vreau sa va intreb daca pot trece marfa in contabilitate..am inteles ca este un gen de borderou ..un act facut de mana...se poate asa ceva?Cunosc persoane care merg la padure si cumpara fructe in sezon pur si simplu de la localnici si apoi comercializeaza produsele in aprozar..dar nu am aflat exact care e procedura pe care o folosesc...contabila mea nu stie...stie ca este o posibilitate cu borderou dar nu mi-a putut explica ce si cum...
Cel mai recent răspuns: toareanelia , utilizator 09:17, 16 Februarie 2015
Se pot face achizitii de la persoane fizice pe baza unui borderou de achizitii producatori individuali .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu producatorii agricoli-acte contabile necesare nicolae80 nicolae80 Buna ziua, As vrea sa deschid o firma care sa colecteze de la tarani diverse produse agricole, si pe care sa le vand mai departe, eventual si la export.As ... (vezi toată discuția)
Factura si casa de marcat fiscala letitias letitias Am o firma en gross.As dori sa stiu daca in acelasi spatiu cu marfa am voie sa lucrez cu facturi si cu casa fiscala pentru vanzari en gross si en ... (vezi toată discuția)
Comert, import/export eddymutu7 eddymutu7 Buna ziua,sunt in situatia de a-mi schimba activitatea curenta si sa trec de la simplu transport la comert sau export de fructe. asi avea nevoie de cateva ... (vezi toată discuția)