avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... probleme cu legea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

probleme cu legea

buna vreau sa stiu si eu ce se mai poate face in cazul cind 2indivizi au facut o infractiune de furt calificat in urma cu 4 ani si in lipsa lor sa desfasurat un proces in instanta nestiinnda asta si au fost condamnati unul la 3ani si celalalt 5 ani iar termenul la unul deja a scazut ce se mai poate sau cit timp mai e de trecut sa se expire fapta sau daca mai e ceva de facut in instanta in cazul asta
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 15:09, 17 August 2010
Daca exista o hotarare penala de condamnare termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 10 ani.
Dar, daca s-a judecat in lipsa sa plateasca un avocat pentru a se studia dosarul si poate se mai poate face ceva.
Depinde de mai multe lucruri...

avocat Claudiu Lascoschi
la cel care are 3 ani de condamnare a trecut 1 an peste pedeapsa propriuzisa data de instanta mai sunt inca 9 ani pina se prescrie fapta sau cum sau impreuna cu fapta
Ptr cel condamnat la 3 ani inchisoare , termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 8 ani . Ptr cel condamnat la 5 ani inchisoare , termenul de prescriptie este de 10 ani .
Termenul de prescriptie a executarii pedepsei curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare , insa trebuie vazut daca nu cumva a intervenit si intreruperea termenului prescriptiei .
din cauza noului cod penal sau nu se incadreaza fafta asta sau cum ca mam interesat si termenul de prescriptie a pedepse este de 5 ani pt faptele comise de la 1 la 5 ani dar sa nu depaseasca nu mai inteleg nimic acum imi spuneti de 8 sau ca este furt calificat si de banda organizata multumesc frumos astept lamuriri
(1) Termenele de prescriptie a raspunderii penale sunt:
a) 15 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau
pedeapsa inchisorii mai mare de 20 de ani;
b) 10 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 10
ani, dar care nu depaseste 20 de ani;
c) 8 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani,
dar care nu depaseste 10 ani;
d) 5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de un an, eu aiki am citit

Alte discuții în legătură

Prescrierea faptelor in noul cod penal rodica1985 rodica1985 Buna ziua! Am fost condamnat definitiv la 4 si respectiv 5 ani inchisoare pentru 2 fapte de furt calificat savarsite in 2006,iar condamnarea a fost pronuntata ... (vezi toată discuția)
Prescrierea RANYAtrans RANYAtrans Daca faptele sant 2007 Prima sentinta 2016 Incadrarea pana la 6 ani condamnare In ce data se prescriu faptele (vezi toată discuția)
Prescriere raspundere penala extazz extazz Termenul de prescriere a raspunderii a unei fapte penala se socoteste de la savarsirea ei sau si pe timpul cat este procesul pe rol?Multumesc.Daca intra in ... (vezi toată discuția)