buna vreau sa stiu si eu ce se mai poate face in cazul cind 2indivizi au facut o infractiune de furt calificat in urma cu 4 ani si in lipsa lor sa desfasurat un proces in instanta nestiinnda asta si au fost condamnati unul la 3ani si celalalt 5 ani iar termenul la unul deja a scazut ce se mai poate sau cit timp mai e de trecut sa se expire fapta sau daca mai e ceva de facut in instanta in cazul asta
Daca exista o hotarare penala de condamnare termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 10 ani.
Dar, daca s-a judecat in lipsa sa plateasca un avocat pentru a se studia dosarul si poate se mai poate face ceva.
Depinde de mai multe lucruri...
la cel care are 3 ani de condamnare a trecut 1 an peste pedeapsa propriuzisa data de instanta mai sunt inca 9 ani pina se prescrie fapta sau cum sau impreuna cu fapta
Ptr cel condamnat la 3 ani inchisoare , termenul de prescriptie a executarii pedepsei este de 8 ani . Ptr cel condamnat la 5 ani inchisoare , termenul de prescriptie este de 10 ani .
Termenul de prescriptie a executarii pedepsei curge de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare , insa trebuie vazut daca nu cumva a intervenit si intreruperea termenului prescriptiei .
din cauza noului cod penal sau nu se incadreaza fafta asta sau cum ca mam interesat si termenul de prescriptie a pedepse este de 5 ani pt faptele comise de la 1 la 5 ani dar sa nu depaseasca nu mai inteleg nimic acum imi spuneti de 8 sau ca este furt calificat si de banda organizata multumesc frumos astept lamuriri
(1) Termenele de prescriptie a raspunderii penale sunt:
a) 15 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa detentiunii pe viata sau
pedeapsa inchisorii mai mare de 20 de ani;
b) 10 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 10
ani, dar care nu depaseste 20 de ani;
c) 8 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de 5 ani,
dar care nu depaseste 10 ani;
d) 5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii mai mare de un an, eu aiki am citit