avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 323 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie abuziva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie abuziva

buna ziua.am si eu o rugaminte.bunica mea a donat toata averea unui nepot si unei fiice fara a face succesiune dupa bunicul decedat.ce pot face pentru a recupera o parte din avere(care e semnificativa) eu fiind-ui nepot?..precizez ca mama mea si matusa mea au semnat un document in care se angajau ca nu au pretentii asupra niciunui bun dupa moartea bunicului(acesta nu era succesiune).multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 19:21, 17 August 2010
daca mama dvs si sora dansei au dat declaratie de renuntare la notariat atunci donatia e legala si nu prea sunt posibilitati sa cereti revocarea donatiei.
dar nu exista succesiune!!!!
nu exista niciun certificat de unic mostenitor pe numele bunicii?
nu.a avut ,,rol,,de la primarie
va sugerez sa consultati un avocat care dupa ce va studia actele va va da un raspuns complet.

Alte discuții în legătură

Cum pot mosteni? brandoza2004 brandoza2004 buna ziua.am si eu o intrebare: cum imi poate lasa bunicul \'mostenire\' in vreun fel pt ca nu sa facut succesiunea de pe urma bunicii dec acum 2 anii,bunicul ... (vezi toată discuția)
Efectele renuntarii la succesiune kik101 kik101 Buna seara! Rog ajutorul dvs. in urmatoarea problema: Un frate (x) si o sora(y) doresc sa dezbata succesiunea de pe urma parintilor lor, pe cale ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune alinoana alinoana Buna ziua, Am urmatoare sitautie:Mama vrea sa dezbata taxa de sucesiune in urma decesului parintilor si al fratelui. Taxa se va dezbate impreuna cu matusa si ... (vezi toată discuția)