avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale si schimbare adminitrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale si schimbare adminitrator

buna ziua

sunt administratorul unei soc comerciale si vreau sa plec . Mi s-a acceptat plecare , doar ca unul din asociasi vrea sa cedeze partile socilale celelate parti ( sunt 2 actionari 50-50). MI se spune ca trebuie sa astpet o luna pentru a putea iesi din firma din cauza cesiunii .
Intrebarea mea este nu se poate face o hot aga prin care sa schimbe administratorul si sa preia si partile sociale ale celuilalt asociat si sa depun un singur act la Reg comertului ?
S-au e mai bine sa se faca doua hot aga si sa se depuna la solutionarea ultimei ?

multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Iliescu , Consilier juridic 20:51, 17 August 2010
in cazul in care va grabiti se poate inregistra prima modificare la registru respectiv schimbarea administratorului si apoi cesiunea fiindca dupa noile modificari cea dea doua modificare dureaza mai mult.
insa se pot face si ambele modificari printr-o singura hotarare aga.
daca sinteti asociat si administrator in acelasi timp, cesiunea partilor sociale se face prin hotarire AGA. prin aceiasi hotarire puteti fi inlocuita fiind descarcata de gestiune. cesiunea si eliberarea din functia de administrator se aplica de la data publicarii hotaririi in monitorul oficial.
E mai ieftin sa se faca o singura Hot.AGA de schimbare a administratorului si de cesionare a partilor sociale celuilalt asociat. Si daca dv. sunteti acum singurul administrator probabil cel va prelua partile sociale va fi si unicul administrator. Insa, cesionarea de parti sociale dureaza acum in jur de 2 luni intrucat s-a modificat procedura.
nu sunt asociat in aceasta firma , dar vreau sa ies din ea si cat mai repede. Ori acum am senzatia ca vor sa o amane si sa depuna intai cesionarea partilor sociale .

va multumesc ,
costurile vor fi mai mari si se vor face si doua hotarari, doua acte constitutive.

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale Goran Carmen Goran Carmen Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum pot iesi din firma fiind asociat cu 50% procente? Am creditat firma, sediul social este in apartamentul meu. Pot sa ies ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale sovid sovid Buna seara ! Intr- un srl cu doi asociati 50/50% parti sociale si administratori. unul din ei cesioneaza partile sociale celuilalt. In cat timp se rezolva ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale srl adrian00 adrian00 Este vorba despre un SRL cu doi asociati, ambii administratori cu 50% parti sociale fiecare. Nemaidorind sa fac parte din firma, am decis sa cesionez partile ... (vezi toată discuția)