avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale cesiune parti sociale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

cesiune parti sociale

Buna seara !
Intr- un srl cu doi asociati 50/50% parti sociale si administratori. unul din ei cesioneaza partile sociale celuilalt. In cat timp se rezolva de la depunerea actelor problema? in ce moment se poate spune legal ca exista srl-ul doar cu asociat unic?
Si as dori sa stiu care ar fi costurile acestei operatiuni?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: manolacheflorentina , utilizator 12:55, 20 Martie 2012
Dureaza 5 zile de la data depunerii, pretul strict numai pentru aceasta operatiune de inregistrare este in jur de 500 ron la care se poate adauga contravaloarea intocmirii actelor( hotarare sau act aditional, act constitutiv actualizat, declaratie de asociat unic) - cam 400 ron. Din momentul inregistrarii in registrul comertului a acestei hotarari, societatea va avea asociat unic.
Buna seara!
Eu am facut acelasi lucru chiar azi. Am fost si ieri cu actele pentru ca asa e la noi, daca nu le stii din prima pe toate...ti le spune la ghiseu, si mai vii odata.
Am intocmit Hotararea AGA, in care se specifica cine cui da si cu ce ramane, apoi Contractul de Cesiune, mare atentie la formulari, si Statutul Societatii cu Asociat unic, este formular tipizat pe site-ul ONRC.

A, si trebuie contorizarea caracterelor din Hotararea AGA si pusa pe o declaratie tip, eu am obtinut informatia la a doua coada, si hartia de la Informatii Initiale.

Taxele au fost de 460 de lei, dar eu am avut si schimbare de obiect principal de activitate, deci practic, numai pentru Cesiune trebuie sa fie 380 de lei, asa cum mi s-a spus inainte de a mai adauga si Mentiunea cu obiectul de activitate.

Termenul de eliberare la mine este pe 21 martie, deci 5 zile lucratoare.

Eu spun din experienta mea din aceste zile, nu stiu altii cum au procedat.

Bafta!
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2012
dan_popa40, utilizator
5 zile este termenul legal in care trebuie solutionata cererea de inregistrare a acestor mentiuni.
buna ziua,
va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum ati intocmit hot.aga?( model)
eu cesionez un srl cu 2 asociati catre o singura pers. trenuie sa maresc cap.social?
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum sa fac o cesionare de actiuni ale firmei pentru o persoana care este angajata la acesta firma? mariana genoiu mariana genoiu Am intrebat la notariat cum se procedeaza in acest sens si mi-sa spus ca acum se face la ORC direct Am fost la ORC am primit un formular de depunere acte,un ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale_acte obligatorii? nicoleta_85 nicoleta_85 la o cesiune de parti sociale este necesara si intocmirea unui [b]act aditional la actul constitutiv[/b]? in conditiile in care se face contract de cesiune, ... (vezi toată discuția)
Cod caen caprice caprice Cat costa adaugarea unui obiect secundar de activitate la ONRC? MULTUMESC ! (vezi toată discuția)