avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Contract Prest Serv intre SRL si PF Obligatoriu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Contract Prest Serv intre SRL si PF Obligatoriu

Buna,

Intrebarea mea suna in felul urmator:
Fiind unic asociat la un SRL de prestari servicii online (in forma electronica, online marketing, programare si design web) si am nevoie de inca o persoana (programator, designer etc) la finalizarea unui proiect care necesita sa spunem 10 ore de lucru. Persoana respectiva are PF si dupa cum stiu el poate sa-mi presteze serviciul cu factura emisa de el. Intrebarea este daca sunt obligat sa inchei si un contract cu partenerul meu? Deasemenea am alta persoana cine este traducator autorizat tot cu PF, si din cand in cand am nevoie si de serviciul ei in vederea indeplinirii cat mai rapid si eficient serviciile mele proprii. Astfel eu in mod normal nu voi avea alte obligatii ca si cum as avea salariat, fiecare i-si rezolva pe cont propriu.
Va rog a ma instiinta si clarifica o asemenea situatie. Avantaje, dezavantaje, clarificari, comentarii.

Va multmesc
Cu respect
imre
Cel mai recent răspuns: Romică Stoica , Consilier juridic 19:46, 8 Octombrie 2007
Daca nu inchei contracte individuale de munca, avantaje ai destule: nu ai de plata contributii stat, nu ai o gramada de declaratii de depus lunar si state, scapi de eventuale controale itm si protectia muncii, multe hartoage pe care trebuie sa le faci salariatului( dosar pentru fiecare cu fisa post, copii acte, regulament intern, pontaje lunar, dosar medic). Parerea mea inchei contract de prestari servicii, ei emit facturi le achiti si termini treaba.Mult succe
Da, se incheie contract de prestari servicii.
Pentru aceste tipuri de activitati este obligatoriu incheierea unui contract. Incepand din anul acesta contractele au o valoare juridica mai mare decat facturile emise. Mai mult, este obligatoriu insrierea pe facturi a numarului si data contractului incheiat.
indicat este sa fie incheiat un contract de prestari servicii ca cei de la fisc sunt cam suspiciosi cand se taie factura fara contract, mai ales pe consultanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Liber profesionist (freelancer) sau pfa/ii M4x1m_Bogdan M4x1m_Bogdan Buna ziua, Doresc sa stiu care din cele 2 optiuni este mai avantajoasa pentru mine, Liber profesionist sau PFA/II. Eu am cochetat de ceva vreme cu site-urile ... (vezi toată discuția)
Facturare servicii intracomunitare nymphelav nymphelav Buna seara, Am si eu cateva intrebari daca poate sa ma ajute cineva pentru ca nu am reusit sa gasesc un raspuns pertinent pana acum. Am un SRL infiintat ... (vezi toată discuția)
Facturare srl către o persoană fizică Alexandru Sanu Alexandru Sanu Bună seara! Am un SRL și urmează să prestez servicii de web design pentru un client din Uniunea Europeană, persoană fizică, pentru următoarele șase ... (vezi toată discuția)