avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Facturare servicii intracomunitare
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Facturare servicii intracomunitare

Buna seara,

Am si eu cateva intrebari daca poate sa ma ajute cineva pentru ca nu am reusit sa gasesc un raspuns pertinent pana acum.

Am un SRL infiintat de curand - inregistrat ca neplatitor de TVA in Romania.

Firma se ocupa de prestare servicii informatice - web design, dezvoltare web, promovare online si marketing.

Momentan ma ocup de promovare online pentru o firma din UE si trebuie sa facturez pentru aceste servicii.

1) Firma este din Scotia, UK si este neplatitoare de TVA. In acest caz trebuie sa ma inregistrez in ROI si sa facturez cu TVA (sa platesc eu TVA-ul?)

sau pur si simplu trebuie doar sa emit factura pentru cat trebuie sa-mi fie platit ( fara TVA, fara inregistrare in ROI )

De asemenea daca nu trebuie sa ma inregistrez si nici sa platesc TVA, am un anumit plafon special pentru aceste prestari de servicii intracomunitare care o data atins necesita anumite acte / declaratii?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Bratescu Madalina Elena , Contabil 21:03, 19 August 2016
Intrucat clientul este neplatitor de TVA, nu trebuie sa va înregistrati din punct de vedere TVA prin declarația 091, regula de înregistrare fiind depășirea plafonului de 220.000 lei. Trebuie sa emiteti factura fara TVA, in valuta in care va face plata si trebuie sa mentionati pe factura ca sunteti scutit de TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livrare intracomunitara pfa kisslilla kisslilla Buna ziua, O PFA neplatitoare de TVA cum poate realiza livrari intracomunitare si extracomunitare? De ex: - se inscrie in ROI? - in ce valuta emite ... (vezi toată discuția)
Schema inregistrare tva achizitii intracomunitare si non-ue iflorin11 iflorin11 Buna ziua, Firma pentru care lucrez este o microintreprindere, neplatitoare de TVA, neinregistrata in ROI si nu a depasit nici un plafon de TVA, avand ca ... (vezi toată discuția)
Pfa - plafon si tva radumures radumures Am mai multe intrebari referitor la PFA: 1. Inteleg ca plafonul de scutire de TVA este acum la 220.000 lei (65.000 EUR). Asta inseamna ca daca sunt pe norma ... (vezi toată discuția)