avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Silita

Bun Ziua
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva ar fii super.
Am inaintat un dosar de executare pentru recuperare mobil. Executorul judecatoresc care a cerut incuvintarea este din BV si a si primit incuvintarea (mentionez ca titlul executoriu find un C-V in rate, + Arhiva Electronica A Garantiilor Reale). Problema incepe cand executorul afla ca bunurile urmarite (masini, in cazul asta), nu se afla in judetul BV, si atunci nu poate sechestra masinile. Trebuie sa cer o noua incuvintare prin un alt executor judecatoresc care este competent in raza unde se afla momentan masinile? Dupa cum stiu eu de obicei in judetul in care lucrez eu (ca consilier jur.) nu se incuvinteza contractul de vanzare-cumparare in rate (pe motiv ca nu este leasing si nu constituie titlu executoriu), dar mentinez cabunul este inscris in arhiva electronica de garantii reale. Va rog sa-mi dati un sfat.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 21:03, 17 August 2010
Formulati cerere de executare silita la un executor judecatoresc de pe langa Curtea de Apel din judetul unde se afla masinile.
Masilnile se afla in jud. CV si executorul este din BV unde este si curte de apel....????
Adresati-va altui executor de pe langa Curtea de Apel Brasov.
Nu va suparati dar asta nu este o solutie care rezolva problema de competenta teritorial a executorului, oricum daca masinile nu trec in judetul BV, niciun executor din bv nu le poate atinge (sechestra) Asta este problema.!!!!!
Art. 373 din codul de procedura civila spune ca:
"Hotararile judecatoresti si celelalte titluri executorii se executa de executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care urmeaza sa se efectueze executarea ori, in cazul urmaririi bunurilor, de catre executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in care se afla acestea. Daca bunurile urmaribile se afla in circumscriptiile mai multor judecatorii, este competent oricare dintre executorii judecatoresti care functioneaza pe langa acestea.
Instanta de executare este judecatoria in circumscriptia careia se va face executarea, in afara cazurilor in care legea dispune altfel."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea unui imobil ce este detinut de un proprietar si o persoana cu uzufruct achim laurentiu dumitru achim laurentiu dumitru Buna ziua! Am rugamintea sa-mi spuneti daca este posibila executarea imobilului ce afost garantat de mine unui s.r.l si semnat atit de mine cit si de ... (vezi toată discuția)
Vor sa-mi ia casa giovana giovana am girat pentru sora mea la banca cu casa, ea nu a platit ratele si acum sunt buna de plata , banca vrea sa-mi ia casa. sora mea are si ea casa numai ca aei ... (vezi toată discuția)
Competenta executare silita zerognost zerognost Speta: executare silita in Craiova. Debitorul e gasit cu bunuri mobile(autoturisme) pe care le are la domiciliul sau din Pitesti. Poate executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)