avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executarea unui imobil ce este detinut de un ...
Discuție deschisă în Executare silită

executarea unui imobil ce este detinut de un proprietar si o persoana cu uzufruct

Buna ziua! Am rugamintea sa-mi spuneti daca este posibila executarea imobilului ce afost garantat de mine unui s.r.l si semnat atit de mine cit si de uzufructar.In acest caz uzufructarul ce drepturi mai are cu un eventual alt proprietar?(Mentionez ca uzufructarul este mama mea iar proprietatea am dobindito prin donatie de la dinsa cu dreptul de uzufruct).Multumesc si astept un sfat!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 19:11, 17 August 2010
Nici dvs.nici mama dvs.nu mai aveti nici un drept,potrivit legii civile.
Bun Ziua
Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva ar fii super.
Am inaintat un dosar de executare pentru recuperare mobil. Executorul judecatoresc care a cerut incuvintarea este din BV si a si primit incuvintarea (mentionez ca titlul executoriu find un C-V in rate, + Arhiva Electronica A Garantiilor Reale). Problema incepe cand executorul afla ca bunurile urmarite (masini, in cazul asta), nu se afla in judetul BV, si atunci nu poate sechestra masinile. Trebuie sa cer o noua incuvintare prin un alt executor judecatoresc care este competent in raza unde se afla momentan masinile? Dupa cum stiu eu de obicei in judetul in care lucrez eu (ca consilier jur.) nu se incuvinteza contractul de vanzare-cumparare in rate (pe motiv ca nu este leasing si nu constituie titlu executoriu), dar mentinez cabunul este inscris in arhiva electronica de garantii reale. Va rog sa-mi dati un sfat.
Va multumesc
depinde de clauzele contractuale..intradevar, contractele cu prestatii succesive nu sunt executorii de drept pentru ca nu se cunoaste exact de fiecare data intinderea obligatiilor nexecutate si trebuie in prealabil o hotarare judecatoreasca de stabilire a creantei si in baza ei se executa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita baloghjoe baloghjoe Bun Ziua Am si eu o intrebare, daca ma poate ajuta cineva ar fii super. Am inaintat un dosar de executare pentru recuperare mobil. Executorul judecatoresc ... (vezi toată discuția)
Vor sa-mi ia casa giovana giovana am girat pentru sora mea la banca cu casa, ea nu a platit ratele si acum sunt buna de plata , banca vrea sa-mi ia casa. sora mea are si ea casa numai ca aei ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe masina costachegoga costachegoga Buna ziua, Prin hotarare judecatoreasca s-a dispus proprire pe 1/3 din salariu, ceea ce s-a si intamplat. Ulterior am primit un proces verbal, prin care ... (vezi toată discuția)