Buna seara.Ma intereseaza daca tatal meu are vreun drept de mostenire (de pe urma mamei?)in urma decesului acesteia tinand cont ca este copilul dintr-o alta casatorie al acesteia,dar crescand impreuna cu alti 3 frati la domiciliul tatalui vitreg.mentionez ca este vorba de teren +casa mostenit din familie de tatal vitreg(decedat inaintea mamei).Aceasta in momentul casatoriei mutindu-se la domiciliul sotului...mentionez ca fratii vitregi ai tatalui meu au facut de mai mult timp actele de mostenire spunand ca l-au trecut si pe tatal meu,dar acesta nu are nimic ,,scris,,in care sa ateste acest lucru...multumesc anticipat!
da, are un drept de mostenire de pe urma mamei sale care a fost sotia supravetuitoare a tatalui vitreg..ea mosteneste 1/4 din masa succesorala iar daca tatal dvs a fost singurul ei copil nascut de ea atunci el primeste aceasta cota
Drept de mostenire
affahrer71
Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)