avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept la mostenire?

Buna seara.Ma intereseaza daca tatal meu are vreun drept de mostenire (de pe urma mamei?)in urma decesului acesteia tinand cont ca este copilul dintr-o alta casatorie al acesteia,dar crescand impreuna cu alti 3 frati la domiciliul tatalui vitreg.mentionez ca este vorba de teren +casa mostenit din familie de tatal vitreg(decedat inaintea mamei).Aceasta in momentul casatoriei mutindu-se la domiciliul sotului...mentionez ca fratii vitregi ai tatalui meu au facut de mai mult timp actele de mostenire spunand ca l-au trecut si pe tatal meu,dar acesta nu are nimic ,,scris,,in care sa ateste acest lucru...multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Petre Enache , Avocat 20:37, 17 August 2010
da, are un drept de mostenire de pe urma mamei sale care a fost sotia supravetuitoare a tatalui vitreg..ea mosteneste 1/4 din masa succesorala iar daca tatal dvs a fost singurul ei copil nascut de ea atunci el primeste aceasta cota

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! va rog daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea ... rabarbumaria rabarbumaria Buna ziua! Va rog daca se poate sa ma lamuriti in urmatoarea speta Mama recasatorita, eu copil din prima casatorie iar sotul actual cu 2 copii din prima ... (vezi toată discuția)
Drept de mostenire affahrer71 affahrer71 Buna seara. Rog sa ma lamuriti in legatura cu niste intrebari. Mama mea a murit cu 21 de ani in urma. Tatal meu s-a recasatorit, iar mama vitrega avea o fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega si frate dupa tata mairyloy mairyloy buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a ... (vezi toată discuția)