avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul la Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul la Concediu de odihna

Buna ziua,

Am o intrebare privind incetarea contractului meu de munca cu o firma x.Am incheiat un contract de munca determinata pana-n data de 24.08.2010. si in data de 23.08 si 24.08 nu ma pot prezenta la locul de munca din motive personale.Am intrebat angajatrul verbal daca imi acorda 2 zile de Concediu de Odihna pentru zilele respective(deoarece mai am dreptul la 7 zile de CO)dar mi-a refuzat cererea, el vrea sa mi le plateasca cele 7 zile de CO. Intrebarea mea este: am dreptul la macar 2 zile de CO sau la cele 2 zile de Concedul fara plata? ce pot face ca sa fie totul legal si sa pot lipsi de in ultimele 2 zile ramase la firma respectiva.

Va rog sa-mi trimiteti un raspuns cat mai repede.

Va multumesc,
Toth Krisztian
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:41, 19 August 2010
Aveti dreptul de a va lua atat CO , cat si CFP ...
si daca seful meu cu toate astea nu vrea sa-mi aprobe?
Daca nu va intelegeti cu angajatorul lipsiti nemotivat doua zile si... asta e.
multumesc de raspuns.
daca lipsesc nemotivat si va fi neplatita, in cartea de munca ce se scrie?se poate scrie ceva in legatura cu disciplina?
Chiar nu am dreptul la CFS ? nu exista nici un articol in codul muncii?
1. Aveti dreptul la CFP dar numai in conditiile CCM al unitatii sau al regulamentului intern si cu aprobarea angajatorului.
2. Codul muncii spune ca CFP este reglementat de CCM la nivel de unitate.
3. Doua zile de CFP nu va afecteaza cu nimic. In carnetul de munca o sa scrie ca ati avut 2 zile CFP.
4. De la 01.01.2011 vor disparea si carnetele de munca.

Alte discuții în legătură

Cum se calculeaza zilele de co? Andrei Gica Andrei Gica Cand calculam numarul de zile de CO la care un angajat ar avea dreptul, ne raportam la intreaga perioada pt care el a fost angajat, sau ne raportam numai la ... (vezi toată discuția)
Intarzierile cumulate scazute din concediul de odihna ContSters304388 ContSters304388 Buna ziua, Am primit un act aditional sa il semnez, in care se precizeaza ca invoirile, absentele nemotivate, se scad din zilele de concediu, este legal sa se ... (vezi toată discuția)
Efectele c.m asupra c.o ContSters93805 ContSters93805 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Pe data de 28.05 am intrat in c.o. ,iar pe data de 2.06 m-am internat pt o interventie chirurgicala si beneficiez de c.m. pana ... (vezi toată discuția)