avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihna

o persoana are preaviz de 15 zile,si persoana are dreptul la concediu de odihna 17 zile va rog sa imi spuneti daca in perioada de preaviz are dreptul la concediu de odihna
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 09:39, 18 August 2010
Da, puteti efectua zilele ramase de concediu de odihna in paerioada de preaviz, daca angajatorul este de acord.
Ce inseamna pentru dvs preaviz?
Adica daca eu vreau sa inchei relatiile de munca cu angajatorul o sa solicit asta eventual dupa ce imi efectuez concediul...
Nu vad sensul pentru a solicita incheierea relatiilor cu angajatorul, respectati preavizul de 15 zile dar in acelasi timp doriti sa ramaneti acasa?
Teoria preavizului este in felul ca sunteti obligat de lege (angajatorul este protejat) de abuzurile angajatilor care sa nu ii permita acestuia ocuparea postului ce va deveni vacant cu alt angajat.
AStfel fiind, cel putin teoretic, aveti obligatia de a va prezenta la serviciu ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.
Angajatorul sa nu poata fi astfel in pierdere prin faptul ca dvs nu vreti sa lucrati in preaviz.

Edit...

Solutie ar fi sa conveniti cu angajatorul o compensare in bani a zilelor de c/o.
Intrebam ce inseamna previz pt dvs pentru ca multi considera ca a fi in preaviz, legal si corect, inseamna orice decizie de concediere chiar si abuziva, caz in care daca nu doresc sa plece mai au de luptat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Cabinet de Avocat - Torok Andrei - Octavian, Avocat
Da, puteti sa va efectuati concediu de odihna, insa nu isi prea are rostul . In perioada de preaviz nu sunteti obligata sa lucrati, decat la 4 ori pe zi.
Doar in caz de concediere, in perioada preavizului (20 zile lucratoare), salariatii au dreptul sa absenteze 4 ore pe zi de la programul unitatii, pentru a-si cauta un loc de munca, fara ca aceasta sa afecteze salariul si celelalte drepturi. Acest lucru nu este valabil si in cazul demisiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna in preaviz popanaid popanaid Buna ziua, am 2 intrebari referitoare la concediul de odihna: 1. se poate efectua concediu de odihna in timpul preavizului, la cererea angajatului, fara a se ... (vezi toată discuția)
Perioada de preaviz radu587 radu587 Buna, As dori sa imi dau demisia de la locul de munca si am cateva intrebari legate de perioada de preaviz. Perioada mea de preaviz este de 15 zile. Eu mai ... (vezi toată discuția)
Preaviz adinutza.2008 adinutza.2008 Daca inceteaza raporturile de munca in temeiul art.55, lit.b codul muncii, pot ca in perioada de preaviz(15 zile) sa imi iau concediu de odihna sau un concediu ... (vezi toată discuția)