avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... contabilitate stocuri
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

contabilitate stocuri

va rog tare mult sa imi spuneti cum inregistrez un prototip (model) de produs finit?lucrez la o firma care produce scaune,barci cazi,etc ...din fibra de sticla si ptr.producerea acestora sunt necesare construirea de modele dupa care se trece la executarea produsului finit.aceste modele ramin in stoc ptr.producerea in serie si a altor produse ptr.care noi avem comenzi,si nu stiu in care cont ramin stocate si ce articol sa intocmesc.multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 03:15, 14 Mai 2011
Aceste prototipurii se inregistreaza astfel:

345 = 711
303 = 345 ( bon de transfer )
In vederea trecerii pe cheltuieli se face un studiu in ceea ce priveste rezistenta produselor pe piata.
cazuri:
471 = 303 - valoare totala
623.- reclama - mostre - valoare esalonata pe 1an/2 ani, 6 luni
sau
603 = 303 - valoare totala ( bon de consum )
bunurile se vor urmari in continuare extracontabil in 8035

Buna ziua. De astazi incep sa tin contabilitatea unui bar si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta cu o monografie contabila, inregistrari la facturile de marfa etc. Cum pot sa stiu care este stocul de marfa din balanta de la martie 2011? Va multumesc.
ROXANA MARIANA ENACHE a scris:
Buna ziua. De astazi incep sa tin contabilitatea unui bar si as dori sa stiu daca ma puteti ajuta cu o monografie contabila, inregistrari la facturile de marfa etc. Cum pot sa stiu care este stocul de marfa din balanta de la martie 2011? Va multumesc.

Interventie moderator:

Buna seara,

Mesajul Dvs. este postat necorespunzator in aceasta sectiune, Cum doriti Dvs. sa tineti evidenta contabila a acelui bar ? Pentru o monografie completa ar trebui sa scriem foarte mult. Ce anume nu stiti sa inregistrati?

Intrarea marfurilor se inregistreaza astfel:

% = 401
371
378
4428

Stocul de marfa in balanta la 31 martie il regasiti in contul 371 . Dar cred ca nu aveti numai stoc de marfa in balanta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prototipuri pitirut pitirut va rog tare mult sa imi spuneti cum inregistrez un prototip (model) de produs finit?lucrez la o firma care produce scaune,barci cazi,etc ...din fibra de ... (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)
Obiect de inventar katica katica SC a achizitionat diverse obiecte de inventar pe parcursul anilor 2007,2008 pt care nu s-a facut inregistrarea 603=303. Este gresit daca aceasta descarcare se ... (vezi toată discuția)