avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Fortat sa-mi dau demisia cu acordul partilor
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Fortat sa-mi dau demisia cu acordul partilor

Buna ziua,lucrez intr-un call center,in vanzari,ieri din senin am fost anuntat ca,colaborarea mea cu firma respectiva mai dureaza fix pana pe 20.08.2010.Nu m-i s-a dat vre-un motiv anume,cu toate ca din rapoartele facute vanzarile au inregistrat o oarecare crestere in ultima vreme,fata de perioada cat am fost in concediu...Lucrez ca sef departament acolo,iar dupa aproximativ 2 ani petrecuti acolo,in care nu am avut un avertisment sau un referat m-i s-a transmis ca pot pleca numai cu acordul partilor(cum au tot fortati in acesti ani fosti angajati),lucru cu care nu sunt de acord deoarece doresc sa beneficiez de art. 65.Firma are mai mult de 200 de angajati,si vor cu tot pretul sa ma forteze prin diferite motive sa plec cu acordul partilor,lucru cu care categoric nu sunt de acord,mai ales ca in firma rezultatele proiectului meu de vanzari in decurul acestei perioade cat am fost angajat au fost printre primele.Mai mentionez ca am Cm inregistrata la ITM pe o perioada nedeterminata.Ce ma sfatuiti sa fac?Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:15, 18 August 2010
In primul rand nu trebuie sa semnati acordul, daca nu sunteti de acord. Cel mai bine ar fi sa va prezentati in continuare la serviciu pana va apare o decizie de concediere pe motiv ca societatea se restructureaza si ca nu exista un post pentru competenta dv pe care ca vi-l acorde. Nu sunteti obligati sa recurgeti la modalitatea lor. Cel putin dupa aceasta decizie de concediere pentru motivul expus anterior veti beneficia si de ajutorul de somaj.
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
Nu exista demisie cu acordul partilor. Demisia e unilaterala. Angajatorul doar ia la cunostinta ca nu mai vreti sa lucrati. Daca va dati demisia, indiferent ce motivati in ea nu beneficiati de somaj. Nici daca plecati cu acordul partilor art 55 nu beneficiati de somaj. Asadar, daca vreti sa beneficiati de somaj tineti-va pe pozitii.
art.55 lit.b codul muncii prevede incetarea cm cu acordul partilor.daca nu semnezi decizia nimeni nu te poate obliga.daca spuneti ca aveti si cm pe o perioada nedeterminata nu va poate concedia decit daca savirsiti vreo abatere grava dar si atunci se face referat,si se trimite prin posta instiintarea de concediere cu scris.recomandata si confirmare de primire.lor nu le convine sa te concedieze cu art 65(1)cu drept de somaj,intrucit nu mai pot angaja alta persoana pe functia pe care o indepliniti d-voastra.mult succes si nu va dati batut.aparati-va dreptul la munca!!!
Va multumesc frumos,in toata aceasta perioada cat am fost angajat am asistat la diferite scenarii de acest fel,dupa 2 ani in care practic fiecare dintre noi a tras din greu acolo,ieri am fost anuntat,repet fara motiv,societatea o sa fie bine mersi in continuare ca trebuie sa inceteze colaborarea noastra,cum am spus fara sa am vreo abatere de cand sunt angajat la dansii...CU ACORDUL PARTILOR neeparat,deoarece,probabil vor sa ma inlocuiasca,lucru improbabil daca ma concediaza.Nu m-i s-a spus de preaviz,nu de ce,pur si simplu,mailul primit de sefa mea directa(a gresit ca m-i la aratat),mail venit de la CEO-ul firmei,suna cam asa,"colaborarea noastra cu Stan Madalin trebuie sa inceteze maxim pana pe 20.08.2010,ai grija cum il faci sa-si dea demisia",iar de atunci diferite presiuni,ca te vom retrograda,ca iti vom cauta anumite greseli din urma,etc,le-am transmis desigur ca nu voi ceda,iar daca vor sa plec sa ma concedieze(nu ma intereseaza ca timp de 6 luni nu pot angaja pe pestul meu)de aici intreaga neintelegere...
Sub nici o forma sa nu semnati incetare cm cu acordul partilor daca nu sunteti de acord cu asta. Nu au cum sa va forteze. Asa cum va spunea si colega mea, mergeti la serviciu pana ce va aparea decizia de desfacere a postului, apoi ii puteti actiona in judecata, daca lor le merge bine si e totul de fatada. Plus ca prin aceasta decizie (ca la asta se va ajunge cel mai probabil), veti beneficia si de ajutor de somaj, de salariu compensator. Sunt drepturile dumneavoastra, de ce sa renuntati ?

Alte discuții în legătură

Somaj dupa prenatal alexandrastefana alexandrastefana Buna ziua. Pe 4 septembrie mi se termina concediul pre/post natal (lehuzia,126 de zile). Nu iau indemnizatie ccc,pt ca nu am un an vechime. Voiam sa mi ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatie de somaj? kosty_bancila kosty_bancila Am si eu o intrebare sunt angajat la o firma de paza de un an de zile si pana acum eram 3 angajati in acel loc acum patronul a hotarat sa ramana doar 2 din ... (vezi toată discuția)
Daca lucrez la o firma care este in prag de faliment pot beneficia de somaj? popa larisa popa larisa lucrez la o firma particulara de 16 ani si acum nu mai merge este in prag de faliment si ne pune sa ne dam demisia e normal de ce nu avem drept de somaj atata ... (vezi toată discuția)