avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Prima de instalare in invatamant
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Prima de instalare in invatamant

Buna seara.M-ar interesa si pe mine daca ma puteti ajuta cu o nelamurire.Lucrez in invatamant si trebuie sa primesc aceea "prima de insatalare"si as vrea sa stiu daca se impoziteaza acel venit pe fluturasul de salariu.Daca nu se impoziteaza unde gasesc , unde se mentioneaza acest lucru? Va multumesc anticipat pt.ajutor!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:43, 26 Mai 2008
Referitor la impozitul pe venituri poti vedea Codul fiscal.
indemnizatiile de instalare ce se acorda o singura data, la incadrarea intr-o unitate situata intr-o alta localitate decat cea de domiciliu, in primul an de activitate dupa absolvirea studiilor, in limita unui salariu de baza la angajare, precum si indemnizatiile de instalare si mutare acordate, potrivit legilor speciale, personalului din institutiile publice si celor care isi stabilesc domiciliul in localitati din zone defavorizate, stabilite potrivit legii, in care isi au locul de munca sunt neimpozabile.
Va multumesc pt.raspuns.Dar m-ar fi interesat si legea, aricolul ca se duc secretarei de la scoala care imi zice ca nu este adevarat ca orice venit se impoziteaza pe stat cu 19%.Multumesc pt ajutor!!!!!!!!!
Ultima modificare: Vineri, 5 Octombrie 2007
iliescu_flory, utilizator
Buna seara.Am o nelamurire in legatura cu prima de instalare si va rog frumos sa ma ajutati.
Am terminat facultatea in afara tarii in urma cu 8-9 ani ,iar diploma am echivalat-o in 2003 cand m-am si angajat.Beneficiez oare de prima de instalare tinand cont ca in lege se specifica faptul ca trebuie sa am maxim 5 ani de la terminarea studiilor.Va rog frumoas sa ma ajutati.Va multumesc anticipat.
Imi cer scuze pentru deranj...am vazut ca ati dat mai multe sfaturi pe forum si as fi interesat de prime da instalare.
sunt asistent universitar in Cluj, sunt angajat pe acest post din 2006 si nu am stiut nimic de aceasta prima pana acum . am citit acu ceva timp acel articol 92 din legea 128/1997 care nu mie destul de clara

Preparatorii si asistentii universitari beneficiaza de
prima de instalare o singura data, la angajarea în învatamânt
prin concurs, în primii 5 ani de la absolvirea studiilor.
Cuantumul acestei prime se stabileste potrivit legii.

Se beneficiaza de aceasta prima daca esti in primii 5 ani de la absolvire sau daca te ai angajat in invatamant in primii 5 ani de la absolvire...virgula aia e cam interpretabila
Va multumesc anticipat
geo13 a scris:

Imi cer scuze pentru deranj...am vazut ca ati dat mai multe sfaturi pe forum si as fi interesat de prime da instalare.
sunt asistent universitar in Cluj, sunt angajat pe acest post din 2006 si nu am stiut nimic de aceasta prima pana acum . am citit acu ceva timp acel articol 92 din legea 128/1997 care nu mie destul de clara

Preparatorii si asistentii universitari beneficiaza de
prima de instalare o singura data, la angajarea în învatamânt
prin concurs, în primii 5 ani de la absolvirea studiilor.
Cuantumul acestei prime se stabileste potrivit legii.

Se beneficiaza de aceasta prima daca esti in primii 5 ani de la absolvire sau daca te ai angajat in invatamant in primii 5 ani de la absolvire...virgula aia e cam interpretabila
Va multumesc anticipat

Conditiile trebuie indeplinite cumulativ, deci vor beneficia de prima angajatii in invatamant dar doar daca se afla in primii 5 ani de la absovire.
Atentie la gramatica!

Alte discuții în legătură

Salarii pentru incadrare in munca invatamant echo echo Buna seara! M terminat anul acesta faultatea si am depus un dosar pt ajutor de somaj dar nu am luat niciun ban deoarece m-am angajat in urma concursului de ... (vezi toată discuția)
Prima instalare luxa.roman luxa.roman Buna ziua! Mi-am gasit recent un loc de munca undeva la zeci de km fata de orasul in care locuiesc si vreau sa stiu daca iau prima de instalare si cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Contributii pensie lacrima2 lacrima2 Am absolvit, in anul 1997, un colegiu universitar - anii de studii superioare de 3 ani pot fi inclusi in stagiul de cotizare pentru pensie? (vezi toată discuția)