avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salarii pentru incadrare in munca Invatamant
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salarii pentru incadrare in munca Invatamant

Buna seara! M terminat anul acesta faultatea si am depus un dosar pt ajutor de somaj dar nu am luat niciun ban deoarece m-am angajat in urma concursului de titularizare si am luat un post in invatamant la o distanta destul de mare fara posibilitate de naveta. Intrebarile mele sunt urmatoarele: Pot primi cele 5 salarii acordate? si daca da ce ar treb sa fac? Exista vreun ajutor banesc in cazul meu avand in vedere relocarea in alta localitate decat cea de domiciliu? multumesc anticipat! O seara excelenta!
Cel mai recent răspuns: echo , utilizator 17:22, 24 Septembrie 2009
Art. 74. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil, beneficiaza de o prima de incadrare neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a doua salarii minime brute pe tara in vigoare la data acordarii.

Art. 75. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara in vigoare la data instalarii.
(Legea nr.76/2002 - privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca)
In completare, mai avem si urmatoarele prevederi din Statutul cadrelor didactice:

Art. 49 (2) Personalul didactic calificat conform art. 7, care are reşedinţa sau domiciliul în mediul rural sau în localităţi izolate, primeşte o indemnizaţie de 5-80% din salariu de bază al funcţiei didactice îndeplinite, în raport cu zona geografică respectivă. Diferenţierea pe zone şi localităţi se aprobă prin hotărâre a Guvernului, la propunerea Ministerului Învăţământului.

Art. 51 (6) Personalul didactic de predare beneficiază de o primă de instalare, o singură dată, la angajarea în învăţământ prin concurs, în primii 5 ani de la absolvirea studiilor. Cuantumul acestei prime se stabileşte potrivit legii.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2009
Edbah, utilizator
freeelis a scris:

Art. 74. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 km de localitatea in care isi au domiciliul stabil, beneficiaza de o prima de incadrare neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a doua salarii minime brute pe tara in vigoare la data acordarii.

Art. 75. - Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a 7 salarii minime brute pe tara in vigoare la data instalarii.
(Legea nr.76/2002 - privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca)

Multumesc pentru raspuns! Dar eu numai am depus dosarul la somaj nu am fost declarat somer , cei de la fortele de munca au zis ca pentru a beneficia de salariile respective trebuia sa primesc macar o luna ajutor de somaj!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficii pentru absolvenþi m1ha1g m1ha1g Am observat că există câteva beneficii pentru cei care au absolvit: 1*. [b]prima[/b] acordata absolventilor institutiilor de invatamant si absolventii ... (vezi toată discuția)
Indrumare uglyduck_fes uglyduck_fes Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie aparte. Am lucrat in invatamant, ca profesor suplinitor, am ramas insarcinata, si, pentru a beneficia de CIC am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Nelamurire lavinia10 lavinia10 Buna, Am auzit recent ca exista un ajutor acordat de stat pentru tinerii proaspat absolventi, angajati in alta localitate decat cea de resedinta, daca are ... (vezi toată discuția)