avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indrumare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indrumare

Buna ziua. Ma aflu intr-o situatie aparte. Am lucrat in invatamant, ca profesor suplinitor, am ramas insarcinata, si, pentru a beneficia de CIC am beneficiat de ajutor de somaj. Am terminat facultatea si m-am titularizat. De la 1.09.2008 m-am incadrat din nou in munca, dar prefer sa raman in CIC. Noul meu loc de munca este la 85 km de domiciliu. Avand in vedere faptul, ca figurez de parca m-as fi angajat in timpul cat beneficiam de ajutorul de somaj, care sunt drepturile banesti pentru care as putea depune cerere (prima de incadrare, pentru distanta sau niciuna)? Cine va plati CIC-ul de acum incolo? Angajatorul? Va multumesc pentru ajutorul Dvs.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:50, 9 Septembrie 2008
Persoanele care in perioada in care beneficiau de indemnizatia de somaj , se incadreaza intr-o localitate situate la o distanta mai mare de 50 km de unde au domiciliul stabil , beneficiaza de o prima de incadrare neimpozabila, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu nivelul a doua salarii minim brute pe tara aflata in vigoare la data respectiva. Pentru stabilirea distantei de domiciliu si localitatea in care beneficiarul urmeaza sa isi desfasoare activitatea in vederea acordarii drepturilor ,se va utiliza distanta cea mai scurta.

Pe langa prima de incadrare mai este si prima de instalare care se acorda persoanelor care in perioada in care beneficiaza de indemnizatia de somaj se incadreaza intr-o alta localitate si care isi schimba domiciliul sau resedinta , primesc o prima de instalare acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj a 7 salarii minim brute pe tara in vigoare la data incadrarii. Cererea pentru aceste drepturi trebuie depusa in maxim 12 luni de la angajare.
Multumesc. De unde voi primi banii pentru cic?
Tot prin posta, ca pana acum sau va vira angajatorul?
Ca sa beneficiati de CIC trebuie sa depuneti din nou dosarul cu acte necesare.
Modalitatea de plata a indemnizatiei va fi facuta la fel ca si in perioada anterioara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarii pentru incadrare in munca invatamant echo echo Buna seara! M terminat anul acesta faultatea si am depus un dosar pt ajutor de somaj dar nu am luat niciun ban deoarece m-am angajat in urma concursului de ... (vezi toată discuția)
Angajare in perioada somajului stanmatei2008 stanmatei2008 Buna ziua, Am 55 de ani, sunt in somaj din 04.01.2011, daca ma angajez pe perioada determinata, la o distanta de 200 km de domiciliu, as dori sa stiu daca mai ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare si de stabilire domiciliu in alta localitate ioan67far ioan67far am lucrat ca si agent comercial yn an si 4 luni duna care mi-a fost desfiintata functia ocupata, nu am facut demersuri pentru a obtine ajutor de somaj, in ... (vezi toată discuția)