avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima instalare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima instalare

Buna ziua! Mi-am gasit recent un loc de munca undeva la zeci de km fata de orasul in care locuiesc si vreau sa stiu daca iau prima de instalare si cum trebuie sa procedez. Mentionez ca am terminat facultatea acum 5 ani, nu am fost in somaj si nu am mai primit. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:53, 25 Martie 2012
Prima de instalare veti primi daca ati negociat acest lucru, ati convenit cu angajatorul si a fost introdus in contractul individual de munca
@luxa.roman,

Daca va referiti la prima de instalare reglementata prin Legea 76/2002,art.75,nu veti putea beneficia de acest drept,pt. ca se acorda doar celor care provin din somaj indemnizat,ori nu este cazul la dvs.

ART. 75
Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii.

Ultima modificare: Duminică, 25 Martie 2012
ContSters136493, utilizator
Cred ca este vorba despre faptul ca personalul didactic de predare beneficia de o primă de instalare, o singură dată, la angajarea în învăţământ prin concurs în primii 5 ani de la absolvirea studiilor.

Potrivit dispozitiilor Legii nr.1/2011, prima de instalare nu se mai acorda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Beneficiez de prima de incadrare? ANTRENORU ANTRENORU Buna ziua, am fost somer pana acun 2 luni mi-am gasit un loc de munca, dar este in alta localitate dar in acelas judet si nu am mai mult de 17 km. Beneficiez ... (vezi toată discuția)
Prima de instalare iodirodica iodirodica Fiul meu a fost angajat la o fundatie.Are dreptul la prima de instalare? Nu a mai beneficiat pana acum de asa ceva. (vezi toată discuția)
Salarii pentru incadrare in munca invatamant echo echo Buna seara! M terminat anul acesta faultatea si am depus un dosar pt ajutor de somaj dar nu am luat niciun ban deoarece m-am angajat in urma concursului de ... (vezi toată discuția)