Buna ziua! Mi-am gasit recent un loc de munca undeva la zeci de km fata de orasul in care locuiesc si vreau sa stiu daca iau prima de instalare si cum trebuie sa procedez. Mentionez ca am terminat facultatea acum 5 ani, nu am fost in somaj si nu am mai primit. Va multumesc
Daca va referiti la prima de instalare reglementata prin Legea 76/2002,art.75,nu veti putea beneficia de acest drept,pt. ca se acorda doar celor care provin din somaj indemnizat,ori nu este cazul la dvs.
ART. 75
Persoanele care in perioada in care beneficiaza de indemnizatie de somaj se incadreaza, potrivit legii, intr-o alta localitate si, ca urmare a acestui fapt, isi schimba domiciliul primesc o prima de instalare, acordata din bugetul asigurarilor pentru somaj, egala cu de sapte ori valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data instalarii.
Cred ca este vorba despre faptul ca personalul didactic de predare beneficia de o primă de instalare, o singură dată, la angajarea în învăţământ prin concurs în primii 5 ani de la absolvirea studiilor.
Potrivit dispozitiilor Legii nr.1/2011, prima de instalare nu se mai acorda.