avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... despre pensie alimentarã
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

despre pensie alimentarã

am divorţat după 20 de ani de căsnicie în aprilie 2010, copilul în vârstă de 12 ani a rămas la mine, iar fostul meu soţ s-a angajat să plătească pensia alimentară în valoare de 2000 lei. În mod normal ar trebui să plătească de la data introducerii acţiunii (21.01.2010) sau de la data pronunţării (16.04.2010)?
Cel mai recent răspuns: ContSters159553 , utilizator 12:42, 18 August 2010
De la data introducerii actiunii, nu se va plati tot odata ci se va imparti pe luni, restanta , astfel ca in primele luni veti lua mai mult de 2000 lei.
Pensia de intretinere este datorata de la data introducerii actiunii.;)
Data de la care va plati pensia de intretinere este stabilita de catre instanta prin hotararea judecatoreasca; daca paratul dovedeste ca a achitat pensie de intretinere de la data despartirii in fapt si pana la data pronuntarii, atunci va fi obligat incepand cu data pronuntarii; daca nu dovedeste acest lucru, de la data introducerii actiunii.
avocat Cristina Popescu
Vă mulţumesc pentru răspuns. Ideea este că în hotărârea de divorţ scrie că pensia alimentară va fi plătită de la data rămânerii în pronunţare. Avocatul meu trebuia ceară în întâmpinare ca pensia să fie plătită de la data introducerii cererii?
da, eu asa am cerut, prin avocat desigur...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort ContSters166528 ContSters166528 Locuiesc in chirie cu fica mea de 5 ani,sunt in divort,sotul a parasit domiciliul acum 2 luni.Ce obligatii are el fata de noi pana la divort?In prezent el zice ... (vezi toată discuția)
E bine sa trimit bani prin posta pentru copil chiar daca divortul nu a fost pronuntat? cristibox cristibox atat eu cat si sotia am introdus actiune de divort.Pana se stabileste pensia alimentara,prin hotarare definitiva este bine sa trimit bani prin posta pentru ... (vezi toată discuția)
De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)