avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Cum devin mediator?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Cum devin mediator?

Buna ziua.As dori sa devin mediator.In prezent sunt studenta anul 3 la Management.Ce pasi trebuie sa urmez pana la finalizarea acestui vis?Stiu ca trebuie sa urmez,dupa licenta,cursuri de specialitate,dar nu am inteles daca trebuie sa ai experienta in domeniu sau ce e cu cei 3 ani de munca pe care trebuie sa-i ai pana in momentul inscrierii la cursuri.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicolae Dediu , Mediator 23:36, 7 Septembrie 2010
Exista cursuri de master pentru medierea conflictelor in drept, dupa finalizarea acestora, trebuiesc urmate 2 saptamani cursurile Institutului National de Mediere. :)
Art. 7

Poate fi mediator persoana care îndeplineste următoarele conditii:

a)are capacitate deplină de exercitiu;

b)are studii superioare;

c)are o vechime în muncă de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master în domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;

d)este aptă, din punct de vedere medical, pentru exercitarea acestei activităti;

e)se bucură de o bună reputatie si nu a fost condamnată definitiv pentru săvârsirea unei infractiuni intentionate, de natură să aducă atingere prestigiului profesiei;

f)a absolvit cursurile pentru formarea mediatorilor, în conditiile legii, cu exceptia absolventilor de programe postuniversitare de nivel master în domeniu, acreditate conform legii si avizate de Consiliul de mediere;

g)a fost autorizată ca mediator, în conditiile prezentei legi.

Art. 8

(1)Persoanele care îndeplinesc conditiile prevăzute la art. 7 vor fi autorizate ca mediatori de către Consiliul de mediere, după achitarea taxei de autorizare, al cărei cuantum va fi stabilit prin regulamentul prevăzut la art. 17 alin. (2).

extras din legea medierii nr. 192/16 mai 2006 modificata
avocat Cristina Popescu
Buna ziua!Eu nu am inteles daca cei 3 ani de vechime in munca trebuie sa fie in domeniu juridic si daca trebuie sa fie 3 ani cu continuitate pana in momentul inscrierii la cursurile de mediere.Mentionez ca eu am lucrat part-time 6 luni dupa care am avut o pauza de 1 an,lucrand in prezent cu norma intreaga de 7 luni. Am avut contract de munca in afara tarii pana in 2007 cand am devenit mamica,revenind in tara definitiv acum 2 ani.
Vechime 3 ani in campul muncii....nu conteaza daca sunt facuti in domeniul juridic, economic sau agricol si nu conteaza daca sunt intrerupti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mediere Silvia loredana Dimescu Silvia loredana Dimescu De ce anume ai nevoie ca sa profesezi ca mediator in afara de diploma de mediator obtinuta in urma unor cursuri absolvite? (vezi toată discuția)
Cum devii mediator? TurcuOvi TurcuOvi Cum poti se devi mediator si sa profesezi? Daca sunt recent absolvent al unei facultati este necesar sa treaca o anumita perioada pana sa pot lua parte la un ... (vezi toată discuția)
Angajare mediator florinplaton florinplaton As dori sa intreb care sunt conditiile de angajare ca mediator, unde trebuie sa ma interesez, cine face aceste angajari si daca faptul ca am absolvit ... (vezi toată discuția)