avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire gospodarie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire gospodarie

am o gospodarie cu 2 case in aceeasi curte si un singur numar.cum as putea imparti in doua gospodaria sa am 2 numere de casa?locuiesc cu parintii si vreau sa renovez una dintre case dar sa fie proprietatea mea.multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 14:31, 18 August 2010
In primul rand trebuie sa faceti contract de vanzare cumparare cu parintii pentru una dintre case.
Pentru obtinerea numarului postal , trebuie sa depuneti la Registratura PMB - urmatoarele:
- cerere tip pe care o luati de la Registratura - taxa 7 ron
- act de proprietate -copie legalizata -
-planuri cadastrale sc 1/500, 1/2000 -
-copie CI/BI
- certificat fiscal
- daca aveti cadastru si o copie dupa acesta .:D
Ultima modificare: Miercuri, 18 August 2010
Andra Denise Dinca, Avocat
Faceti o documentatie cadastrala pentru dezmembrare, intabulare pe 2 parcele, contract de vanzare-cumparare pe casa si teren aferent. Documentatia costa diferit de la zona la zona.
ce inseamna registratura PMB?cine face dezmembrarea?multumesc mult.
oana dragoiescu a scris:

ce inseamna registratura PMB?cine face dezmembrarea?multumesc mult.

Dezmembrarea, in urma documentatiei depuse se face de catre Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara. Contactati o firma specializata si va vor face toate actele, inclusiv intabularea. Dupa realizarea dezmembrarii inceiati un contract de vanzare-cumparare cu parintii.
Dupa dezmembrare vor rezulta 2 loturi distincte care vor fi numerotate(din lipsa de numere probabil A si B).
Nu-i dificil deloc. Daca imi spuneti zona de unde sunteti va transmit si lista firmelor specializate in astfel de lucrari.
asa e cel mai bine.Curtea, judetul Timis, langa orasul Faget 12 km, Lugoj 40km sau Deva 60km.

Alte discuții în legătură

Cumparare casa cu dezmembrarea proprietatii helgapopa helgapopa Vrau sa cumpar o casa care face parte dintr-o proprietate formata din 2 cladiri construite pe un teren comun, mare. Terenul trebuie impartit, cu prevederea ... (vezi toată discuția)
Proceduri pentru iesire din indiviziune Rammona Rammona As dori sa stiu ce tipuri de acte sunt necesare pentru iesire din indiviziune si care sunt pasii de urmat. Mentionez ca am cumparat un teren de 1100mp ... (vezi toată discuția)
Documentatie cadastrala teren AndreiBogdanG AndreiBogdanG Buna ziua, Vreau sa cumpar un teren extravilan, am intrat in contact cu vanzatorul prin Oct. 2012. Problema este ca nu s-a finalizat inca tranzactia intrucat ... (vezi toată discuția)