avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Documentatie Cadastrala Teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Documentatie Cadastrala Teren

Buna ziua,
Vreau sa cumpar un teren extravilan, am intrat in contact cu vanzatorul prin Oct. 2012.
Problema este ca nu s-a finalizat inca tranzactia intrucat vanzatorul nu avea documentatia completa.
Avea doar un certificat de mostenitor si niste schite f vechi, fara masuratori...etc
Am cerut ajutorul unei firme care se ocupa de documentatii cadastrale, s-au apucat de acte, vanzatorul le-a pus la dispozitie tot ce avea.
Pe extrasul de carte funciara sunt 4 numere cadastrale din care 2 padure si 2 pasune. Din cate am inteles, padurea a fost luata de stat conform unei legi a Fondului Funciar.
Firma de cadastru urma sa faca dezmembrarea terenului in pasune si padure cu numere cadastrale distincte in asa fel incat sa poata fi vandute.
Din cate am inteles, ei au depus toata documentatia pt dezmembrare la OCPI din zona si ca ar fi asteptat ca acea documentatie sa fie aprobata, sa se faca dezmembrarea si respectiv intabularea vanzatorului pe ceele 2 bucati de pasune.
Totusi, mi-au spus ca acum 2 saptamani a fost data o lege care anuleaza ceva legi aferente acestei operatiuni si ca timp de 6 luni nu se mai pot face dezmembrari..

Stiti ceva legat de asta?

Eu incerc sa rezolv cat mai repede, intrucat am prins o ocazie buna pt mine si nu as vrea ca vanzatorul sa se razgandeasca datorita lungirii procedurii!

E posibil sa fie detalii pe care nu le-am mentionat sau nu am explicat f corect.

Va rog, in cazul in care e cineva la curent cu aceste proceduri sa ma lamureasca.

Multumesc,

Cel mai recent răspuns: AndreiBogdanG , utilizator 11:42, 5 Iunie 2013
Din cate inteleg terenurile se afla intr-o zona care a fost cooperativizata. Trebuie sa va informati la Primarie daca parcelele nu au fost preluate de CAP si daca au facut obiectul Legii 18/1991. Are Titlu de proprietate pe ele, emis in baza legilor de fond funciar?Situatia juridica a terenurilor imi pare a fi incerta astfel cum ati prezentat-o. Pentru un raspuns corect sunt necesare mai multe informatii.
Buna ziua,
Nu cred ca e vorba de o zona cooperativizata. Parcelele cu padure fac obiectul legii 18/91, este scris lucrul asta si in extrasele de carte funciara. Acele parcele nu ma intereseaza.
Dar, pentru efectuarea documentatiei cadastrale trebuia facuta dezmembrarea parcelelor de padure (18/91) de cele de pasune. Si aici e bataia de cap.
Documentele de proprietate sunt certificate de mostenitor.
Firma la care a apelat vanzatorul pt efectuarea documentatiti cadastrale se ocupa si de dezmembrare si toate procedurile in asa fel incat terenul sa fie pretabil pentru vanzare.
Dar, din cate mi-au zis, s-au impotmolit acum cand trebuia aprobata dezmembrarea de catre primarie / OCPI pentru ca a intervenit o lege anume prin care timp de 6 luni nu se mai pot face operatiuni de genul asta... Nu am retinut exact ce lege e.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare categorie de folosinta teren intravilan pasune in curti contructii SaraDenisa SaraDenisa Buna seara. Detin un teren intravilan care are trecut in cartea funciara la categoria de folosinta ; pasune. As dori sa schimb categoria de folosinta in curti ... (vezi toată discuția)
Greseli in cartea funciara Fendrihan Fendrihan am cumparat un teren in Jilava si cand sa facem certificate de urbanism, surpriza nu se poate pentru ca locul era in alta parte decat in actul original. La ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, delimitare parcele, apia L_Eva L_Eva Buna ziua, parintii mei au primit inapoi conform legii fondului funciar in jur de 6 ha de pamant in extravilan intr-un mic sat din Transilvania. Anul acesta ... (vezi toată discuția)