problema e destul de delicata....sunt despartita de fostul sot din 2005...in perioada casniciei am facut impreuna un imprumut bancar la care el a fost creditorul si eu garantul....dupa 5 ani mi-a ajuns o hartie acasa ...de care nu aveam nici cea mai mica idee...ramasese in obligatia sa sa plateasca banca in urma bunurilor intrate in posesia sa dupa casnicie...ca sunt obligata sa platesc banca,cea care el timp de 5 ani de zile, perioada de creditare,nu a achitat-o.....intrebarea e...nu era normal ca in 5ani de zile sa mi se aduca la cunostinta ca el nu a platit nimic ...totusi sunt 5 ani nu un singur an.....nu trebuia sa-l faca inainte de toate pe el insolvabil de plata....nu cunosc legile ffoarte bine dar...
Obligatia sa de plata a ratelor creditului este o obligatie verbala?
Trebuie sa luati legatura cu fostul sot si sa discutati in legatura cu acest aspect, mai ales trebuie sa cunoasteti de cand acesta nu a mai platit ratele creditului.
Avand in vedere ca sunteti garant al acestui credit banca incearca sa isi recupereze creanta si de la dv., de aceea ar fi bine sa mergeti la sucursala bancii respective si sa vedeti care este situatia privind acest credit. Eventual poate obtineti o reesalonare a ratelor, largind perioada de creditare. Probabil ca in tot acest timp de 5 ani care au trecut, fostul sot a platit ratele, prin urmare din acest motiv nu ati fost instiintata cu nici o notificare.
da,doar o obligatie verbala,am discutat cu el si nu se poate ajunge la nici un consens,din ratele bancare nu s-a achitat decat prd anului2005 cat am fost impreuna,dupa ,eu am plecat din tzara si am revenit anul trecut,iar anul acesta fiind inregistrata la itm,dat fiind faptul ca m-am angajat ,m-au gasit cei de la banca si mi-u trimis abia acum o instiintare dupa 5 ani
o alta problema e ca banca nu ii poate pune proprire pe nici un venit,atat el cat si fratele sau celalalt garant nu au nici o sursa de venit ,dar m-au gasit pe mine salariata....au dreptul sa imi puna mie proprire pe venit?din cate vad eu situatia e inevitabila de a se ajunge la un proces,....sau ma insel.....
Executare silita girant
mmus
Buna ziua,
In anul 2008, sotul meu (actualmente fostul meu sot, intre timp divortand) a contractat un credit si eu l-a girat cu apartamentul. Intre timp el ... (vezi toată discuția)