avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1878 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... FIRMA LA CARE AM LUCRAT REFUZA SA-MI DEA CARTEA DE ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

FIRMA LA CARE AM LUCRAT REFUZA SA-MI DEA CARTEA DE MUNCA

In luna mai (24.05.2010) mi-am dat demisia la firma la care lucram, patronul firmei nu a fost de acord sa o semneze si a rupt-o spunandu-mi ca nu este de acord. Eu de a doua zi nu m-am mai prezentat la serviciu, abia pe data de .08.07.2010 mi-au desfacut contractul de munca conform prevederilor art.55 b din CODUL MUNCII.
In data de 14.07.2010 am fost agresata de patronul firmei la care am lucrat,in urma agresiunii m-am ales cu taieturi de cutit in palma. A urmat spitalizare, am CERTIFICAT MEDICO LEGAL, insa eu nu imi pot folosi inca mainile si implicit degetele. A mers la firma un membru al familiei ca sa ridice DECIZIA si CARNETUL DE MUNCA iar acestia (directorul si contabilul) au refuzat categoric motivand ca eu trebuie sa merg sa semnez si sa ridic documentele.
Va rog sa ma ajutati si sa imi spuneti cum trebuie procedat.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:06, 19 August 2010
Decizia se poate comunica si prin posta.
Carnetul de munca probabil ca este la ITM.
Ati fost la ITM?
Angajatorul nu are voie sa retina carnetul de munca.
formulati o plangere penala impotriva d-lui pentru savarsirea infractiunii prevazuta de art. 180 sau 181 cod penal, depinde de numarul de zile de ingriiri medicale; carnetul de munca vi-l elibereaza cei de la ITM, dar numai daca angajatorul a comunicat decizia si acolo.
avocat Cristina Popescu
Pe baza unei imputerniciri se pot ridica de alta persoana acele documente , fie de la angajator , fie de la ITM.
multumesc mult doamna avocat Popescu pentru raspuns, mentionez ca plangerea penala a fost facuta, acum este in stadiul de ancheta,. cartea de munca a fost ridicata de la ITM de catre contabila firmei, iar acum se afla la director dar refuza sa mi-o dea motivand ca eu trebuie sa semnez de ridicare, iar in cazul in care nu pot face acest lucru ,trebuie sa-i duc un act notarial care sa confirme ca sunt in imposibilitate de a semna. as dori sa va intreb daca pot sa le cer sa-mi trimita documentele prin posta cu confirmare de primire, am acest drept?
va multumesc nespus de mult pentru ajutor!
Atat decizia cat si carnetul de munca se afla la sediul firmei la care am lucrat, am fost informata de contabila firmei, dansa a fost cea care a ridicat cartea de munca de la ITM. Mentionez ca eu lucram la pct.de lucru din Curtea de Arges ,iar sediul social in Bucuresti,

Alte discuții în legătură

Unde ma pot adresa...... yuliana yuliana Buna as dori si eu sa stiu cum imi pot recupera cartea de munca de la patroana firmei unde am lucrat?? Cartea de munca este incheiata de ITM,dar doamna ... (vezi toată discuția)
Probleme la predarea cartii de munca Aender84 Aender84 Salutare in primul rand celor de aici. In urma cu 2 luni mi-am incetat activitatea la o societate comerciala. In decursul lucrului, am efectuat un curs de ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa predea cartea de munca gabi_gabi gabi_gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o prietena si-a dat demisia la insistentele sefului deoarece, conform lui, \"gresea\" frecvent. O ... (vezi toată discuția)