avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme la predarea cartii de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme la predarea cartii de munca

Salutare in primul rand celor de aici. In urma cu 2 luni mi-am incetat activitatea la o societate comerciala. In decursul lucrului, am efectuat un curs de specializare pentru care am semnat un act aditional. La plecare mi s-a taiat factura pentru toate cheltuielile mai putin cursul in sine pentru care nu exista factura la momentul respectiv. Am achitat toat ce a fost de achitat dar mi s-a mai solicitat sa semnez o hartie prin care ma oblig sa platesc eventuale debite in momentul in care va aparea factura. Am refuzat sa semnez acel document, iar cand am mers sa imi ridic cartea de munca mi s-a adaugat in procesul verbal de predare-primire mentiunea ca va trebui sa platesc in momentul in care apare factura.

Ce posibilitate exista ca eu sa imi ridic cartea de munca in conditii normale???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 3 Februarie 2009
inteleg ca v-ati ridicat cartea de munca, daca ati semnat pv de predare primire...
nu... am refuzat sa semnez procesul verbal
Indiferent de cate datorii aveti catre societate carnetul de munca nu poate fi retinut. Solicitati printr-o adresa trimisa postal cu confirmare de primire sa vi se comunice data la care sa va prezentati pentru ridicarea cartii de munca.Faceti o reclamatie la ITM in cazul in care nu vi se elibereaza aceasta. Puteti merge direct la societate sa solicitati eliberarea cartii.
In cazul in care nu vi se elibereaza puteti actiona in instanta pentru eliberarea ei.
In momentul in care o persoana isi inceteaza activitatea, patronul este obligat sa-i inapoieze documentul completat la zi si nu are nici un drept sa refuze sa elibereze acest act. In cazul unui refuz, se poate sesiza in scris aceasta situatie Inspectoratului Teritorial de Munca sau instantei judecatoresti competente din zona in care angajatorul isi are sediul.
Carnetul de munca poate fi reţinut numai de organul de urmărire penală, pentru cercetări în legatura cu datele pe care le cuprinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere de bani ilegala??? Florin Manolache Florin Manolache Buna ziua, In speranta ca cineva ma poate ajuta in rezolvarea unei situatii, va descriu mai jos natura problemei Sunt angajat la o firma unde, printre alte ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza sa predea cartea de munca gabi_gabi gabi_gabi Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: o prietena si-a dat demisia la insistentele sefului deoarece, conform lui, \"gresea\" frecvent. O ... (vezi toată discuția)
Solicitare carnet de munca impact impact Buna seara , Am si eu o intrebare . Am fost angajata unei institutii pana in data de 2 mai 2009 , cand societatea a efectuat desfacerea contractului ... (vezi toată discuția)